Після ремонту стаціонарний корпус Тростянецької лікарні щороку економитиме 2 млн. грн.

Два міністри, три народних депутати, губернатор Сумщини і голова обласної ради - високопосадовці з уряду, парламенту та обласного центру відкрили у Тростянці Сумської області термомодернізовану будівлю стаціонарного корпусу міської лікарні та додаткове ковідно-реанімаційне відділення в ній.
На урочисту подію в Тростянець приїхало чимало почесних гостей - Міністр кабінету міністрів України Олег Немчинов, Міністр охорони здоров`я України Віктор Ляшко, народні депутати України Михайло Ананченко, Ігор Молоток, Микола Задорожній, голова Сумської ОДА Дмитро Живицький, голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко. Кілька хвилин урочистих промов, нагородження тих, хто будував - і стрічку, що символізує пуск об`єкту після ремонту, перерізають.

Першим відкрили оновлений стаціонарний корпус міської лікарні. 15 мільйонів гривень вкладено у його термомодернізацію. А це біля 4300 квадратних метрів утеплених стін, заміна всіх вікон і дверей загальною площею понад тисячу квадратних метрів, відремонтований дах, зроблений сучасний закритий заїзд для швидкої допомоги, утеплена теплотраса, встановлений індивідуальний тепловий пункт тощо.
Після ремонту стаціонарний корпус став теплішим і комфортнішим, а ще не менш важливо - економним в утриманні. Проведена робота значно скорочує енергоспоживання. За словами генерального директора міської лікарні Анатолія Плахтирі, на цьому об`єкті щороку буде заощаджуватися на опаленні близько 2 млн. грн. Присутні на заході медпрацівники тепло дякували за такий подарунок. 
Термомодернізація стаціонарного корпусу стала можливою завдяки насамперед кредиту у сумі 13 млн. грн., який міською радою був взятий у Північно-екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), іншу частину грошей використали з місцевого бюджету. 
Головним підрядником виконання робіт була науково-виробнича компанія ТОВ "НВК "СХІДБУД". Головним архітектором прєкту була Людмила Ганжа, головним інженером - Володимир Басанець. Обоє були відзначені грамотами міської ради.
Крім того, у Тростянецькій лікарні було відкрито додаткове інфекційне відділення площею майже 200 м.кв. На його ремонт було витрачено 1,2 млн. грн. та на закупівлю обладнання ще 600 тис. грн.
Комментариев: 0
Добавить комментарий