У половини сільських шкіл Тростянецької ОТГ не готові класні кімнати для першачків

Розчаруванням обернулося свято першого дзвоника для учнів перших класів більшості сільських шкіл Тростянецької ОТГ Сумської області. Тут не встигли підготувати навчальні класи відповідно до стандартів нової української школи.

Зокрема, таку інформацію розповіли батьки учнів перших класів села Станова, де кімната відремонтована, але 1 вересня була повністю порожня. Навіть вікна класу позаклеювали, аби ніхто не зміг заглянути до неї (на фото). Недоукомплектовані до кінця і класи в Люджанській, Білківській та Полянській навчальних закладах. І винні в цьому не шкільні колективи - вони ще в травні подали міській раді необхідні заявки по підготовці закладів до нового навчального року.

Міський голова Ю.Бова сказав, що ситуацією повністю не володіє, при цьому не заперечує, що проблеми у деяких школах з підготовкою перших класів можуть бути. Пояснює це тим, що не встигли до початку навчального року провести необхідні тендерні процедури і укомплектувати класи. 

Хоча буквально за день до свята першого дзвоника на сесії міськради він звітував перед депутатами про виконану за перше півріччя роботу і нічого не говорив, що в освіті є серйозні проблеми у початковій ланці з підготовкою класів згідно до стандартів НУШ. 

Тож і пішла частина першачків Тростянецької ОТГ в перший раз не в "новий український клас".

А ось в сусідній Боромлянській ОТГ ніяких заминок з підготовкою класів для перших класів згідно стандартам НУШ не сталося. Сільський голова В.Романіка підтвердив, що державою всі дотації виплачені, тендери проведені і ремонти виконані. Кожен учень сидить за індивідуальною противосколіозною партою, класи укомплектовані всією необхідною оргтехнікою, вчителі - яскравим та цікавим дидактичним матеріалом і навіть зона відпочинку у кожному класі є.

Комментариев: 0
Добавить комментарий