У Тростянці за пів мільйона гривень з бюджету проходить фестиваль «Стара фортеця». Депутатам вхід безплатний!

Після річної перерви, пов`язаної з пандемічними обмеженнями, що діяли у 2020-му, Тростянець Сумської області поступово повертається до фестивальних заходів. Сьогодні близько півдня у старовинній фортеці «Круглий двір» урочисто відкрився дводенний фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття».

Все тут звичне для тих, хто постійно відвідує захід – традиційні, як колективні, так і сам на сам, рицарські битви, дуельні фехтування, турніри лучників і навіть середньовічні танці. 

Відмінність цьогорічного фестивалю від попередніх, як виявилось, заховалася в протоколах офіційних рішень міськради. А саме у кошторисі витрат, який порівняно з попереднім фестивалем історичної реконструкції (за 2019 рік, бо у 2020 він не проводився) зріс у 12 разів -  з 42 тисяч гривень до 566,8 тисячі. Якщо до цього року це був один з найменш витратних для міського бюджету фестиваль, то нинішній міська рада зробила його чи не найбільш витратним.


І це при тому, що захід не безкоштовний – за дводенне відвідування треба заплатити 400 грн., одноденне - 250. Дітям від 6 років – теж вхід платний – квиток коштує від 150 до 200 грн. Є 50-відсоткова скидка для місцевих, але лише за умови пред`явлення картки мешканця громади. А її у переважної більшості містян, а тим більше у дітей – немає.

Як свідчить практика минулих років, кошти від продажу квитків не зараховуються до міського бюджету. Чому? Питання, на яке в міськраді ухиляються давати чітку і зрозумілу відповідь. Аби взагалі відмежуватися від цієї, скажемо так, пікантної ситуації, де реально «пахне великими грошима», в Тростянецькій мерії вирішили укласти договір з фізичною особою-підприємцем про надання послуг з продажу електронних квитків. А в день фестивалю їх продають працівники місцевого комунального підприємства міськради - музейно-виставкового центру.

На останній сесії Тростянецької міськради, що відбулася в цю п`ятницю, депутати запитали у міського голови про причини такого різкого здорожчання фестивалю історичної реконструкції «Стара фортеця» і про долю грошей від продажу квитків. Ю.Бова уміло «перевів стрілки» - замість відповіді назвав такі питання «популізмом чистої води». А щоб у депутатів більше не виникало подібних підозр, кожному з них після закриття сесії видали по два безкоштовних квитки!!! 
Комментариев: 0
Добавить комментарий