На Тростянеччині з девя`ти cільських поштових відділень скорочує сім

Вже через два місяці без роботи можуть залишитися листоноші більшості сільських поштових відділень Тростянецької та Боромлянської ОТГ Сумської області. Під ліквідацію потрапляють відділення в Гребениківці, Жигайлівці, Мащанці, Буймері, Становій, Семереньках та Новгородському. З дев`яти сільських поштових відділень в роботі залишать лише дві - у Білці та Боромлі.

Працівників маленьких поштових відділень 31 липня вже офіційно попередили про скорочення їхніх поштових відділень. Відтак, це означає, що і їх чекає безробіття.

Менеджмент "Укрпошти" пояснює ситуацію збільшенням мінімальної зарплати у країні, що призвело до додаткових витрат на оплату праці поштарям. Тому і змінюється механізм обслуговування сільського населення через ліквідацію стаціонарних поштових відділень і створення на їх місці так званих "пересувних". Через це сьогодні і скорочується частина персоналу - насамперед поштарі та водії. І ситуація, певно, не тільки на Тростянеччині, а й в інших регіонах.

Залишається лише здогадуватися, як і в який бік при цьому зміниться якість послуг "Укрпошти". Газети в села, можна сказати, галопом возитиме так звана пересувна дільниця. На спілкування з людьми, надання послуг часу вже не буде. Тому невідомо, хто, наприклад, проводитиме передплату на періодику в тих же Гребениківці, Жигайлівці, Мащанці, Буймері, Становій, Семереньках, Новгородському. Отримували тут люди і посилки. Тепер доведеться їхати в Тростянець, Білку або Боромлю. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий