На концерті в Підопригорах Гімн України проспівають повним його текстом

Організатори концерту в Підоприграх, що пройде 20 серпня на Лебединщині Сумської області на честь ювілею Незалежності України, планують об`єднати всіх учасників та глядачів спільним виконанням пісенного символу держави – Гімну України.

І в минулі фестивальні роки в Підопригорах виконувався Гімн нашої держави - багатоголосо під тисячі запалених ліхтариків. Але зараз в цьому патріотичному дійстві буде одна дуже важлива, на думку організаторів, патріотична особливість - і артистам, і глядачам, запропонують виконати головну пісню України повним її текстом. Про це у нещодавньому інтерв`ю для друкованих СМІ області розповів один із засновників «Кварталівських» концертів в Підопригорах, почесний громадянин міста Лебедин, екс-народний депутат України, генерал-полковник Владислав Бухарєв. 
- Я завжди з особливим душевним трепетом ставлюся до тих моментів, до тих хвилин, коли звучить Гімн моєї рідної країни, - говорить В.В.Бухарєв. - І кожного разу при цьому задаюся питанням: чому співається тільки перший куплет і приспів, коли повний текст складається з трьох куплетів. Я вважаю, що на знакових урочистих заходах, у яких бере участь Президент України, чи то на відкриттях та закриттях сесій Верховної Ради України, на заходах в особливі свята для країни, як то День Конституції, День Прапора, День Незалежності України, повинен виконуватися Гімн України повним текстом. Спробуємо це зробити у Підопригорах.
При цьому організатори не бояться, що слова останніх двох куплетів підхоплять далеко не всі, бо навряд чи більшість знає їх.
- Це не проблема. Часу до концерту в Підопригорах ще достатньо, а справжньому патріоту своєї Батьківщини не доведеться напружувати себе, аби вивчити три куплети і прислів`я головної пісні нації. Для цього просто треба мати в грудях синьо-жовте серце, - переконаний Владислав Бухарєв.   
Комментариев: 0
Добавить комментарий