На Охтирщині рятувальники дбають про збереження вирощеного врожаю під час жнив

На Сумщині триває зернозбиральна кампанія. В цей період зазвичай на ланах зростає небезпека виникнення пожеж. Особливо, коли жнива припадають на найспекотніші тижні літа. Саме тому посилена увага рятувальників зосереджена на пожежній безпеці під час збирання врожаю. Для запобігання пожеж під час жнив, зокрема в Охтирському районі Сумської області рятувальники проводять активну роз`яснювальну та профілактичну роботу.

За інформацією Охтирського районного управління головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, нещодавно на території Тростянецької та Боромлянської громад, працівники підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели інформаційно-роз’яснювальні и з працівниками агропідприємств. Так, в сільгосппідприємстві "Маяк" (с.Боромля) фахівці ДСНС побували на полях, де спілкувалися з аграріями стосовно укомплектованості техніки відповідними засобами пожежогасіння та дотримання правил безпеки. 


Фахівці служби порятунку нагадали сільгоспвиробникам основні правила пожежної безпеки під час збирання врожаю, оглянули стан зернозбиральної та іншої техніки, а також наявність в них первинних засобів пожежогасіння – сертифікованих вогнегасників. Не забули провести інструктажі щодо дотримання правил пожежної безпеки на об’єкті, а також під час роботи на зерносушарках.
Для закріплення отриманої інформації робітникам аграрної сфери роздали тематичні пам’ятки.
Комментариев: 0
Добавить комментарий