У Тростянці скромно і без шику святкуватимуть День Незалежності України

План заходів до 30-річчя Незалежності України нещодавно затвердили на засіданні міськвиконкому Тростянецької міськради Сумської області. Ніяких особливих відмінностей від святкувань попередніх років, нічого такого, чим би влада змогла приємно здивувати містян на ювілей країни. Хоча має відбутися немало традиційних заходів, які зуміють надихнути, розважити і порадувати мешканців громади.

Всі заходи умістилися в один день – 24 серпня 2021 року. Зранку представники влади та громадськості зберуться на Вічевій площі біля пам`ятного знаку – погруддя Т.Г. Шевченка, на урочистий мітинг. Там же відкриють оновлену Дошку пошани міської територіальної громади – таке собі продовження пропагандистського винаходу радянської цивілізації, коли на красиво оздобленому стенді розміщують світлини людей, які чимось відзначилися у виробництві, бюджетній та інших сферах діяльності. Цим людям будуть вручені відповідні сертифікати.

На спортивних майданчиках парку Чайковського з самого ранку триватиме перша спартакіада міської громади. А ввечері на території музейно-виставкового центру «Тростянецький» пройде святковий концерт. Зірок топ-рівня цього разу не запрошували, влада вирішила зекономити і обійтися власними аматорськими колективами.  

Святкуватимуть День Незалежності і в старостинських округах Тростянецької ОТГ. У закладах культури пройдуть святкові концерти, виставки декоративно-ужиткового мистецтва тощо.

Загалом, ювілейне святкування Дня Незалежності України у Тростянці пройде скромно і без особливого шику. На це вказує і затверджений кошторис витрат – всього 39 тис. грн. Для порівняння – в минулому році на святкування ювілею міста Тростянець міська влада розкошелилась аж у 1 млн. 133,9 тис. грн. А на 30 річчя ювілею країни, виходить, потратять у 30 разів менше. Щоправда, така символічність приємних емоцій не додає.


 

Комментариев: 0
Добавить комментарий