Плати або уболівай вдома: у Тростянці похід на футбол став платним

Минулої суботи футбольний клуб «Тростянець» Сумської області провів перший домашній матч в професійному статусі серед команд другої ліги ПФЛ. Матч з командою із Харківської області - «Вовчанськ», міг би стати святом початку нової сторінки в історії спорту у Тростянецькій ОТГ. Однак не став, оскільки чимало бажаючих не зуміли потрапити на стадіон.

Уболівальники звикли, що вхід на міський стадіон імені Куца завжди був безплатним. А тут, перш, ніж пройти на трибуни, людей раптом почали повертати до каси, щоб купити квиток за 30 грн. Для багатьох пенсіонерів, які ледь зводять сімейні бюджети на мінімальні доходи, сума далеко не символічна. Немало людей роздратовано лаялись прямо біля входу на стадіон. Деякі принципово не платили, вважаючи це несправедливим, розверталися і поверталися додому. 

Обурення людей можна зрозуміти. Адже стадіон – комунальна спортивна споруда, яка повністю утримується з міського бюджету. За кошти платників податків утримується і команда ФК «Тростянець», на що в рік йде понад 10 мільйонів гривень з бюджету громади.  

Рішення зробити платним вхід на стадіон імені Куца під час футбольних матчів ФК «Тростянець» було прийнято виконавчим комітетом Тростянецької міськради за тиждень до першого домашнього матчу – 22.07.2021 р. В документі за №476 вказується, що послугу з продажу квитків здійснює комунальний заклад Тростянецької міської ради «Футбольний клуб «Тростянець». Цікаво, що в рішенні є посилання на те, що для місцевих мешканців прохід на стадіон безкоштовний, але тільки за умови пред’явлення картки мешканця Тростянецької ОТГ. Такої ж у більшості містян немає. Коли ж люди пред`являли паспорти з місцевою пропискою, то це не враховувалося і уболівальникам все ж доводилося купляти квитки. А той факт, що для реєстрації картки мешканця ОТГ на вході на стадіон потрібен, як мінімум, валідатор - спеціальний пристрій, а його немає, то тут вже з`являється грунт і для зловживань з готівкою. 

Ось так для багатьох спортивних уболівальників свято футболу у Тростянці перетворилося у неприємний стрес. А заклик, написаний на стенді біля входу на стадіон – «Прийди підтримати свою команду», виглядає не більше, як фарс.

Комментариев: 0
Добавить комментарий