У Тростянці винуватця смертельної ДТП на 5 років позбавили волі

Наприкінці минулого тижня в Тростянецькому районному суді Сумської області було завершено судовий розгляд за обвинуваченням 31-річного чоловіка у спричиненні смертельної ДТП. 


Справу вела головуюча суддя М.В.Щербаченко. Судом було встановлено, що 28 лютого 2021 року, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння на автодорозі між селом Станова та м.Тростянець Охтирського району, обвинувачений перед зміною напрямку руху не переконався у безпечності маневру і допустив виїзд на зустрічну смугу руху, в результаті чого відбулось зіткнення із зустрічним автомобілем. У результаті  ДТП один пасажир від отриманих травм помер на місці події, а обидва водії та інший пасажир отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості у виді саден, ран, переломів.

Під час судового розгляду обвинувачений змінював позицію стосовно своєї причетності до створення аварійної ситуації, посилався на те, що через отриману травму голови не пам’ятає моменту зіткнення. Проте наприкінці судового розгляду чоловік вказав, що визнає вину і щиро розкаюється, просив вибачення у потерпілих.

Суд, дослідивши всю сукупність доказів наданих сторонами кримінального провадження, ухвалив вирок, яким визнав винним мешканця села Станова. Максимальний строк покарання по статті обвинувачення міг становити до 8 років позбавлення волі. Але суд врахував, як пом’якшуючу вину обставину - щире каяття обвинуваченого, повного визнання вини та готовності нести кримінальну відповідальність. Обставиною, яка обтяжує покарання водія, суд визнав  вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння.

З огляду на ці дані, суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі. 

Поряд з цим, судом було призначено додаткове покарання у виді позбавлення права керування транспортними засобами на 3 роки.

Цивільний позов одного із потерпілих судом було задоволено частково. Зокрема, із страхової компанії, з якою у обвинуваченого було укладено договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності, на користь постраждалого стягнуто 51,1 тис. грн. витрат на лікування. З обвинуваченого стягнуто моральну шкоду у сумі 100 тис. грн.

Вирок ще може бути оскаржений в апеляційному порядку - протягом 30 днів з моменту його проголошення, тобто до середини серпня.
Комментариев: 0
Добавить комментарий