Незаконну торгівлю спиртним Тростянецький суд “оцінив” у 63 тисячі гривень штрафу

По різному пенсіонери заповнюють свій вільний час. 68 річний мешканець міста Тростянець Сумської області вирішив підторговувати спиртним. Придбавав через мережу Інтернет незаконно виготовлені коньяк та спирт етиловий, розфасовані у пластикові ємності по 5 літрів. А потім опт, так би мовити, продавав у роздріб.

Розслідуючи правопорушення, правоохоронці  встановили, що за період з січня цього року і до 16 червня, чоловік придбав та збув незаконно виготовленого коньяку понад 150 літрів на суму біля 9 тис. грн. та спирту етилового 100 літрів на суму 7,6 тис. грн. 
На етапі досудового розслідування між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Сумської обласної прокуратури та обвинуваченим, за участі захисника було укладено угоду про визнання винуватості 68 річного мешканця Тростянця у скоєнні кримінального правопорушення. Обвинувачений визнав обвинувачення в обсязі підозри у судовому провадженні, зобов’язався сприяти у викритті постачальників незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту етилового.
Суд ухвалив визнати винним чоловіка у пред’явленому обвинуваченні за частиною 1 статті 204 КК України та призначити йому узгоджену міру покарання у вигляді штрафу у розмірі 63750 гривень із конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів алкогольних напоїв та спирту етилового.
Вирок ще не набрав законної сили та протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути оскаржений до Сумського апеляційного суду.
Комментариев: 0
Добавить комментарий