Через неявку мера Тростянця до суду, слухання справи по його корупції перенесли

Сьогодні Тростянецький районний суд Сумської області мав розпочати розгляд справи щодо корупційного адмінправопорушення Тростянецького міського голови Юрія Бови. 

У призначений післяобідній час біля входу до будівлі Тростянецького суду зібралося з пів сотні пікетувальників. Немало з них в руках тримали плакати з різними написами: «Стоп - корупції», «Закон один для всіх», «Корупціонер краде у громади», «Бова – корупціонер»… 

Багато на акції було і поліції – не менше десятка правоохоронців слідкували за правопорядком поблизу на вулиці, з пів десятка – у приміщені. Пікетуальники пояснювали, що громадськість Тростянця побоюється, що Юрій Бова уникне реального покарання, як це вже відбувалося не раз. 


  • Суддею у справі є Оксана Линник, близьким родичам якої, а саме сину та його дружині, Тростянецькою міською радою, напередодні судового засідання, було виділено земельні ділянки, - прокоментував громадський діяч Микола Мірошніченко.  
  • Ми прийшли не тиснути на суд, а слідкувати, щоб відбулося правосуддя, а не його ілюзія, - доповнив присутній на пікеті депутат Тростянецької міської ради від партії «Наш край» Віталій Поляковський.  

У залі суду - головуюча суддя Оксана Линник, прокурор Тростянецького відділення прокуратури Наталія Орєхова. Порожнім було лише місце підозрюваного – міського голови Юрія Бови. Чому? Причину пояснила суддя О.Линник. 

Вона зачитала клопотання Ю.А.Бови, яке було датоване 6 липня, а до суду чомусь передане лише в день проведення слухання справи - 8 липня. Мер інформував, що в цей день він перебуває у місті Київ, де бере участь у міжнародній конференції «Муніципальне фінансування та інвестиції», де в якості доповідача на одній з тематичних панелей має бути і він – Юрій Бова.

Крім того, секретар міськради Н.Ковальова повідомляла у своєму листі, що в цей день Ю.Бова також братиме участь у національному з`їзді  територіальних громад.

  • Врахуючи те, що участь особи, на яку складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення є обов`язковою, прошу призначити відповідне судове засідання на іншу дату, - висловила свою позицію прокурор Орєхова.
  • Суд погоджується з думкою прокурора, - сказала суддя Линник.

Треба сказати, що мер Тростянця Юрій Бова не вперше фігурує у судових справах пов`язаних з корупцією. Вже двічі він визнавався судом винним у вчинені корупційних правопорушень. Останнього разу суд визнав його винним у лютому цього року за те, що мер сприяв фінансуванню з бюджету громади висвітлення діяльності Тростянецької міської ради через підприємство, в якому засновником та керівником була його дружина.

Тепер історія майже повторюється, адже фігурантом справи є громадська організація «Спорт Тростянеччини», яка отримувала з бюджету значні кошти на проведення заходів. Головою громадської організації є син мера і депутат міської ради від партії «Сила людей» Руслан Бова. 


Втім, цього разу в суді слухання не відбулося. Розгляд резонансної справи перенесли на четвер 15 липня на 10-у годину.

Комментариев: 0
Добавить комментарий