На Тростянеччині за перше півріччя п`яниці-водії поповнять бюджет на 785 тисяч гривень

46 водіїв за перше півріччя 2021 року Тростянецьким районним судом Сумської області були визнані винними у вчиненні правопорушення, передбаченого відповідною частиною статті 130 КУпАП - керування у стані сп’яніння. Накладені на них штрафи склали 785,4 тис. гривень

Протягом першого півріччя 2021 року на розгляді Тростянецького суду перебувало 72 протоколи, складених за фактами керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. 56 справ було розглянуто по суті. На 46 осіб накладено адміністративне стягнення, а відносно 10 водіїв провадження у справах судом було закрито на підставі відсутності події і складу адмінправопорушення. Три протоколи було повернуто для належного   оформлення. Розгляд 13 справ ще не завершено.

Загальна сума накладених штрафі на винних водіїв склала 785,4 тис. грн., з яких вже сплачено 139,4 тис. грн. Одночасно із накладенням штрафів 25 водіїв за рішенням суду були позбавлені прав керування транспортними засобами. Інші притягнуті до відповідальності водії не були позбавлені такого права, оскільки не отримували посвідчення водія або уже були позбавлені такого права.

6 водіїв вчинили повторне протягом року керування у стані сп’яніння або повторну відмову від проходження огляду після притягнення такого водія до відповідальності судом. На двох кермувальників за повторне вчинення правопорушення накладено штрафи у сумі 20 400 грн., ще на двох – у розмірі 34 000 грн, а ще двох водіїв, які двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за статтею 130 КУпАП, піддано штрафу у сумі 40 800 грн.

Дванадцять правопорушників були не згодні з судовим рішенням про накладення на них штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами та звернулися зі скаргою до апеляційного суду про скасування постанови. У чотирьох справах Сумський апеляційний суд залишив без змін постанови суду, а апеляційні скарги на ці постанови без задоволення. По одній справі апеляцію задоволено та постанову суду скасовано, провадження у справі закрито у зв’язку з відсутністю складу адмінстратвиного правопорушення. Апеляційні скарги у семи справах на даний час перебувають на розгляді апеляційного суду.

Комментариев: 0
Добавить комментарий