Директором сільської школи на Тростянеччині стала дружина сільського старости

Коли в травні цього року Тростянецька міська рада Сумської області прийняла рішення про проведення конкурсу на посаду директора Люджанської сільської школи, в селі Люджа більшість її мешканців вже знали, що «тепленьке» містечко давно «заброньоване» для дружини місцевого старости.

І ось днями в Тростянецькій міській раді відбувся той самий конкурс. Результат не здивував, а тим більше – не спростував прогнози людей - дружина місцевого старости Т.І.Клименко дійсно стала директором школи. 

Хоча збоку все виглядало цілком конкурентно. Претендентів на посаду керівника освітнього закладу було двоє – Олена Юріївна Тонкошкурик та Тетяна Іванівна Клименко. Обоє вчителі Люджанської школи. Перша – чи не удвічі молодша, але саме вона останній рік виконувала обов`язки директора цієї школи. І досить успішно. Інша претендентка – рядова вчителька, яка відпрацювала в освіті не один десяток років.

Конкурсній комісії належало перевірити у претендентів знання законодавства у сфері освіти, їхні професійної компетентності та прослухати наперед підготовлені публічні презентації перспективного плану розвитку своєї школи. І під занавіс конкурсу проходив такий собі бліц у вигляді запитань членів комісії і відповідей претендентів на посаду.

Біля трьох годин тривало суперництво, здавалося б, ідей і планів. Тетяна Клименко говорила про необхідність проведення педрад, як тренінгів, про відновлення об`єднань вчителів початкових класів та про оновлення шкільного сайту. Натомість у Олени Тонкошкурик на першому плані були ремонт шкільної їдальні, спорудження сучасного ігрового майданчика на подвір`ї школи, налагодження спільної роботи з батьками і комфортний освітній простір для всіх.

Що важливіше? Який план розвитку сільського закладу освіти цікавіший і реальніший? На жаль, людина чи група людей не наділені даром передбачення. І визначити зроблений вибір на вірність або хибність може тільки час. 

Однак, як вважають деякі посвічені у цю тему публічні особи, бачення конкурсантками перспективи розвитку школи під час цього конкурсу були не головними у визначенні переможця.  

  • Головним для керівництва Тростянецької міськради було підібрати на цю посаду «свою людину», яка буде працювати в «команді» мера. І хоча в школі більшим авторитетом користується молода вчителька Олена Тонкошкурик, всі наперед розуміли, що шансів у неї майже немає, а конкурс виграє фаворитка від «Сили людей», дружина сільського старости, - прокоментувала депутатка Тростянецької міської ради, уродженка села Люджа Інна Борисенко.


Це підтверджували і ті питання, які наприкінці кожної презентації конкурсанткам задавали члени комісії. Дружині старости Т.І.Клименко вони були прості, лояльні і здебільшого загального характеру. А ось її опонентку іноді просто «заганяли» у кут невластивими до цього конкурсу питаннями. Наприклад, одна з членів комісії запитала у О.Тонкошкурик: «Чи знаєте ви який бюджет у Люджі?». Безглузде питання хоча б тому, що Люджа сьогодні взагалі не має свого окремого бюджету - відтоді, як не стало сільради. І навіть в бюджеті Тростянецької ОТГ немає розбивок доходів і видатків по старостинським округам. Або інше питання від членів комісії: "Які у вас стосунки зі старостою?". Тут виникає зустрічне питання: а якими вони повинні бути?

То ж, у підсумку комісія передбачувано визнала переможницею конкурсу на посаду директора Люджанської школи Клименко Тетяну Іванівну – дружину Люджанського сільського старости В.Б.Клименка. Голова комісії - депутатка від «Сили людей» Людмила Синявіна, оголосила це рішення, закриваючи засідання комісії.

Комментариев: 0
Добавить комментарий