У Тростянці купатися можна - вода у водоймах відповідає санітарним нормам

Після кількох похмурих днів знову повертається спека. Люди масово тягнуться до води і одночасно цікавляться - чи безпечно купатися? Відповідь на це питання дають медики. Так, Тростянецьким відділенням Охтирського відділу Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України у червні двічі проводився моніторинг якості води на відкритих водоймищах Тростянця – 8-9.06 та 22-23.06. Проби бралися на річці Боромля у двох точках відбору - по вул. Б. Хмельницького на пляжі сумновідомого парку "Ведмежа поляна", де не так давно втопився юнак, та на пляжі «Червоне», а також в першому озері урочища «Нескучне» та на озері «Сажалка».

   Проби води досліджувалися на мікробіологічні показники: індекс ЛКП (лактопозитивні кишкові палички) та патогенні мікроорганізми, у тому числі сальмонели. Також проводилися дослідження піску з пляжів на наявність збудників паразитарних хвороб та вміст радіонуклідів.

   За даними лабораторного центру, поки відхилень від встановлених нормативів за дослідженими показниками у воді водойми та в піску, не встановлено. Купатися можна! 

Впродовж липня та серпня також проводитимуться моніторинги якості води на відкритих водоймищах Тростянця.

Комментариев: 0
Добавить комментарий