У Тростянецькій ОТГ з 1 липня суттєво подорожчали послуги за воду і каналізацію

Рішенням виконавчого комітету від 29.06.2021 р. на території Тростянецької ОТГ Сумської області подорожчали послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Рішення спільне як для мешканців приватного сектору, так і для багатоповерхових будинків.

Нові тарифи вже вступили у силу – їх ввели з 1 липня 2021 року. Витрати за воду і каналізацію зросли суттєво. 

Так, для населення куб води до цього коштував 17 грн. 32 коп., тепер споживачам доведеться платити по 23 грн. 80 коп., або на 37,4% більше. Це буде один з найвищих показників по Сумській області – більше тростянчан платять тільки в Ямполі (33 грн./куб) та відомчі споживачі Укрзалізниці (27.72 грн/куб). А ось у Шостці за кубометр води населення платить всього 9,50 грн., у Недригайлові - 10,89 грн., в Сумах - 13,75 грн., у В.Писарівці - 15,00 грн., в Лебедині - 18,94 грн., Охтирці – 19.14 грн.

Ситуація з тарифами на водовідведення для тростянчан ще сумніша – тепер замість 22.90 грн/куб споживачі платитимуть 34.21 грн/куб.  В порівнянні з іншими населеними пунктами області, затверджений тариф у Тростянці також буде одним з найбільших на Сумщині – трохи вищі вони в Бурині, Недригайлові, Краснопіллі і Лебедині. А ось у сусідній з Тростянцем В.Писарівці послуги централізованого водовідведення майже утричі менші – всього 14,00 за кубометр, в Охтирці 21.29 грн/куб, в Сумах – 13.37 грн/куб.


Аргументуючи причини підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення, провідний спеціаліст міської ради, яка опікується  регуляторною політикою Наталія Степанова пояснила, що протягом трьох місяців поточного року КП «Тростянецькомунсервіс» одержало понад 1 мільйон гривень компенсації з бюджету громади у зв'язку з невідповідністю нині діючих тарифів і фактичних витрат підприємства.

Слід додати, що тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які надає КП Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» для бюджетних установ та інших споживачів ще більші, ніж для населення. Так, бюджетні установи за куб води платитимуть 27.36 грн/куб, а інші споживачі – 30,94. За каналізацію бюджетна сфера платитиме по 39.35 грн/куб, інші споживачі – 44.47. 

Більшість населення від прийнятого рішення не у захваті. 

“Це жах! Тепер хоч не мийся і не пий воду. Буду економити, адже пенсію мені не підняли”, - каже пенсіонерка Валентина Пилипівна з вулиці Відродження.

На сайті Тростянецької міськради вже оприлюднили інформацію про нові тарифи. Повідомлення закінчується словами - «Нові тарифи на водопостачання та водовідведення будуть введені в липні місяці». Хоча ні в тексті рішення (№387 від 29.06.2021 р.), ні в додатках до нього точної дати введення в дію нових тарифів не вказується. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий