Сорок хвилин грози у Тростянці: затоплені вулиці, повалені дерева, знеструмлені села, побита городина

Інтенсивна злива накрила вчора ввечері Тростянець Сумської області і навколишні села цієї громади. За сорок хвилин рясного дощу були затоплені більшість вулиць міста. 

Від сильних поривів вітру падали дерева. Річка перетворилася у потік світло-коричневої жижі, то ж навряд чи найближчі кілька днів комусь захочеться покупатися в тому бруді.

Без електроенергії опинилося кілька населених пунктів. В одних місцях трапився обрив дротів, в інших місцях вибивало запобіжники трансформаторних підстанцій і спрацьовували системи автоматичного захисту ЛЕП. Тому, світло в багатьох населених пунктах зникло. 
Зокрема, по місту його не було на вулицях Кеніга, Заводській, Пролетарській, Славгородській, в Смородиному та мікрорайоні Веселе. Темрява також окутала села Кам`янку, Кам`янецьке, Печини, Люджу, Ницаху, Поляне, Дернове, Семереньки, Криничне, Лісне, Машкове, Олексине. 

До відновлення електропостачання зранку наступного дня, незважаючи, що це був вихідний та ще й святковий, вийшли бригади Тростянецького РЕМу. І буквально до обіду подача електроенергії в усіх населених пунктах була відновлена. 
А в Боромлі, Люджі та Гребениківці частково проводились ремонтні роботи в окремих домогосподарствах. 
Сильна гроза із рясною зливою завдала незручностей мешканцям міста околичних вулиць, особливо там, де немає зливних колекторів. Немало погрібів і городів підтопило по вулиці Радомлянській. 
Багато біди наробила злива в селах. В Білці, наприклад, вулиця Перемоги перетворилася на месиво багнюки. А все через непрофесійність комунальників і байдужість старости зробити все як слід. 

Ось що розповіла одна з мешканок тієї вулиці.
- Раніше у зливи вода просто стікала в поруч розташовану канаву. Ми попросили старосту організувати її чистку, бо заросла і осипалась. Та замість заглиблення, канаву  зрівняли з дорогою - приїхала техніка і все позчищала. І коли почалася злива і з поля пішла вода, то замість у канаву вона полилася у людські двори, погріба і далі на наші городи.  

Відчули безжалість негоди і у Вишневому, тут не тільки позаливало все навкруги водою, а й нанесло немалої шкоди городині - рослини картоплі і помідор сильно побило градом.

Комментариев: 0
Добавить комментарий