Міська рада футбольний клуб «Тростянець» перетворює у окреме комунальне підприємство


На ХХІХ конференції Професіональної футбольної ліги України, що пройшла нещодавно в столичному готелі «Русь», прийняте рішення про надання права ФК «Тростянець» брати участь в професіональних змаганнях з футболу серед команд другої ліги. 


В заявочних документах наш футбольний клуб тепер має таку абревіатуру – «АС СК Тростянець». Для проходження в професійну лігу клуб виконав мінімальні вимоги УАФ щодо правових, кадрових та інфраструктурних критеріїв, пройшов фінансовий аудит та одержав право брати участь в професіональних змаганнях з футболу серед команд другої ліги. 


Водночас, відбуваються зміни з футбольним клубом і в структурі комунального підприємства міської ради «Академія спорту», де нині перебував клуб. 18 червня на сайті міськради з`явився проект рішення сесії про вихід ФК «Тростянець» з Академії і про створення окремого комунального закладу міської ради з назвою «Футбольний клуб «Тростянець». Загальна чисельність немала – 47 чоловік на чолі з директором. Футболістів - 27. Ще чотири тренери основної команди, плюс тренер з жіночого футболу, 6 тренерів дитячих команд. Також прес-секретар, спортивний лікар, масажист, охоронець, стюард і навіть фахівець по роботі з уболівальниками.

Очевидно, що це рішення буде винесене на наступну сесію. Певно, будуть внесені зміни і до міського бюджету. Тоді й побачимо, у яку «копієчку» обійдеться Тростянецькій громаді друга футбольна ліга.


Домашні ігри клуб «Тростянець» буде проводити у себе вдома на стадіоні ім. В.П.Куца, який вміщує 1100 глядачів. Готує команду до змагань  головний тренер Сергій Коритник, який із цим клубом пройшов шлях із місцевих змагань до Другої ліги. Свого часу грав за охтирський «Нафтовик-2». Серед лідерів команди 24-річний нападник Максим Мигаль, який забив у минулому сезоні 6 м’ячів у 22 матчах. Ще одним лідером є 23-річний атакувальний півзахисник Євген Проданов, який колись подавав надії в ФК «Маріуполь» і «Металіст-1925», до цього грав за «Яруд». 


Крім «АС СК Тростянець» у другій професійній лізі гратимуть ФК «Суми» та «Вікторія» з Миколаївки. Цікаво, що новачків у другій лізі немало - 12. Крім сумських, це – ТОВ Карпати (Львів), МФА Мукачево, ЛНЗ Лебедин, Лівий Берег (Київ), Любомир (Ставище), АФСК Київ, Скорук (Нікопольський район), СК Полтава, ФК Вовчанськ. Серед учасників і недавній першоліговець, її недавній чемпіон ФК Минай, який залишив змагання УПЛ за спортивним принципом.

Старт чемпіонату з футболу серед команд клубів другої ліги Професійної футбольної ліги України сезону 2021/2022 запланований на 25 липня 2021 року.

Комментариев: 0
Добавить комментарий