Сумська обласна рада дієво відреагувала на трагедію на пляжі в Тростянці

На трагедію у Тростянці, що на Сумщині, коли в місцевому парку відпочинку «Ведмежа поляна» на необлаштованому пляжі утопився 15-річний юнак, відреагувала Сумська обласна рада. Вона підтримала запит депутата від партії "Наш край" В.Доброва, першим пунктом якого – заборонити купання у вказаному місці доки пляж не буде облаштований відповідно до встановлених норм.


Ця трагедія оголила дуже багато питань, в першу чергу до Тростянецької міської ради, яка цей об`єкт створила. З одного боку, муніципальні служби зробили все, щоб  десятком альтанок з мангалами, паркінгом і ігровими майданчиками для дітей заманити сюди містян. А з іншого, влаштувавши парк відпочику прямо на березі річки Боромля, не зробили нічого, аби убезпечити перебування людей на воді. Насамперед, не було проведено обстеження і очищення дна акваторії пляжу; не укладений договір на аварійно-рятувальне обслуговування; не організований рятувальний пост, обладнаний необхідними рятувальними засобами; не виставлено буї  в місцях купання. 

А зробити це було необхідно. Бо якими б не були красномовними таблички на деревах, що купатися заборонено, людей, які відпочивали в цьому парку, це не зупиняло бажання охолодитися у воді. Дорослі, переважнка частина яких була підігріта алкоголем, йшли першими. А за ними заходили у воду й діти. Між тим, саме в цьому місці річки Боромля колись працював земснаряд, видобував пісок і від цього в річці утворилося багато небезпечних ям. 

До початку пляжного сезону Тростянецька міська рада обіцяла залучити водолазів для обстеження дна річки Боромля в цьому парку. Про це повідомляв профільний заступник міського голови Тростянця Юрій Заяц. А сам міський голова Юрій Бова на офіційній сторінці Тростянецької міської ради розміщував інформацію, щодо наміру  збільшення території пляжу, залучення рятувальника чи облаштування медичного посту та наголошував про безпечне купання.

Сьогодні є зрозумілим, що Тростянецька міська рада нічого не зробила для попередження смертності і травматизму в місцях відпочинку біля і на воді на території своєї громади. Навіть не оновила власне рішення про забезпечення безпеки перебування відпочинку громадян на водних об’єктах - останнє було прийнято ще у 2015 році, у якому, до речі, керівництво комунального підприємство Тростянецької міської ради «Чисте місто» зобов’язували провести комплекс робіт з благоустрою території на водоймах р. Боромля та встановлення інформаційних табличок, щодо відпочинку, поводження на воді тощо

Нічого цього не зроблено. І смерть юнака на пляжі парку відпочинку у Тростянці змусила Сумську обласну раду не просто звернути увагу на цю проблему. Більшістю голосів Сумська обласна рада підтримала депутатський запит депутата від фракції «Наш край» В.М.Доброва щодо вжиття дієвих заходів, направлених для посилення контролю в місцях масового відпочинку на водних об`єктах річки Боромля в межах Тростянецької територіальної громади.

Крім того, даний запит направлено керівнику Сумської обласної прокуратури О.Л.Тубельцю, начальнику обласної поліції О.Д.Анохіну, начальнику Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Г.Б.Волику, начальнику обласного управління Держпраці Ю.Д.Семеногу, в.о. генерального директора ДУ «Сумський обласний лабораторний центр  МОЗ України» В.П.Збаражському. Є сподівання, що комплексна перевірка допоможе Тростянецькій владі навести належний порядок на cвоїх водних об`єктах і хоча б зменшить ризик виникнення на них травмувань і трагедій.

Комментариев: 0
Добавить комментарий