41,3 млн. грн. виділив уряд на масштабну інтернетизацію сіл Сумщини

Всесвітнє інтернет «павутиння» в цьому році значно розширить свої межі на Сумщині. І що головне – за рахунок сільської місцевості. Днями Кабінет міністрів України затвердив розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості. З 483,8 млн. гривень по Україні, для Сумської області виділено майже 41,3 млн грн. 

Про це повідомив член бюджетного Комітету Верховної Ради України, народний депутат від Сумщини, обраний по 162-му виборчому округу Микола Задорожній. Цими днями парламентар проводить прийоми громадян і на одній з таких зустрічей повідомив, що в межах його виборчого округу кошти інтернет-субвенції отримають Грунська сільська громада – 650 тис. грн., Лебединська міська – 525 тис., Охтирська міська – 250 тис., Великописарівська селищна – 860,38 тис. Найбільше ж виділяється Тростянецькій міській – 1 млн. 314 тис. грн.

За інформацією народного депутата, планується забезпечити доступом до широкосмугового інтернету соціальні заклади, що розташовані у сільській місцевості, де взагалі відсутнє покриття оптичними мережами. Інтернет-субвенцію спрямують на підключення соціальних об’єктів, сільських шкіл, медичних закладів, бібліотек, клубів тощо.

Комментариев: 0
Добавить комментарий