Дараган попросив Тростянецьку міськраду поновити його на посаді і … тут же звільнити

Тростянецька міська рада Сумської області розглянула сьогодні на своїй сесії рішення Зарічного м.Суми районного суду щодо негайного поновлення Ю.В.Дарагана на посаді директора комунальної телерадіокомпанії «Тростянець» і очікувано ... не підтримала його. 

За поновлення Дарагана проголосувало лише 6 з 20 присутніх депутатів – переважно це депутати від партій «Наш край» та ОПЗЖ. Жодного голосу «за» не дали депутати провладної в міськраді фракції «Сила людей», хоча сам мер Ю.Бова, який цією партією в регіоні керує, проголосував «за». 

Нагадаємо, 2 червня цього року Зарічний районний суд м. Суми визнав незаконним звільнення Ю.В.Дарагана з посади директора ТРК «Тростянець», постановив негайно поновити його на ній з 14.10.2020 р., стягнувши з КП ТРК «Тростянець» середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі 156 тис. грн.

Під час розгляду і обговорення цього питання відчувалося, що внесення його до порядку денного більше носило маніпуляційний характер, аніж прагнення розібратися по суті. Адже рішення суду в Тростянецькій міській раді до сесії не бачили. Більше того, повного його тексту навіть не існує - є лише резолютивна частина. Повний текст з`явиться лише 12 червня. А те, що депутати обговорювали, то лише копії з Інтернету.

Міський голова Ю.Бова підтвердив, що в Тростянецьку міську раду ніяких документів з Зарічного суду міста Суми не надходило. 


  • Тому говорити, що саме порушили депутати, звільняючи директора ТРК – нам невідомо. Ми будемо це судове рішення оскаржувати і після отримання повного тексту підготуємо апеляційну скаргу, - пояснив свою позицію Юрій Бова.

Після цих слів деякі депутати запропонували зняти питання з порядку денного, як передчасне і розглянути його вже після отримання повного тексту рішення суду. Інші депутати вважали, що коли вже винесли питання на розгляд, то треба Дарагана все ж поновити, бо навіть в Конституції прописано, що рішення суду повинно бути обов`язково виконане. А вже потім судитися далі.

То ж у присутніх на сесії було дуже багато питань, як то кажуть, без відповідей.

Навіщо було взагалі цей «город городити», стало зрозуміло, коли слово попросив сам Юрій Дараган. Виступаючи, він несподівано почав дякувати всім без виключення депутатам і "особисто Юрію Анатолійовичу Бові за можливість працювати в Тростянці". Багато говорив про важливість створення телерадіокомпанії і як далі сказав «...те, що вона працює і без мене, означає, що вона відбулась. Погано це чи ні – хай залишиться за кадром. А після поновлення мене на посаді за рішенням суду, я прошу вас відразу звільнити мене за власним бажанням».

Ось такий «реверанс» виконав Ю.Дараган на сесії Тростянецької міськради. І певно для цього і виносилося питання, аби дати можливість Ю.В.Дарагану публічно відмовитись від наміру далі очолювати телерадіокомпанію «Тростянець». 

  • Моє рішення про звільнення за власним бажанням зніме градус напруги у стосунках між мною, ТРК і міськрадою, - сказав Дараган на сесії.

Втім, на думку багатьох депутатів, причина може бути не тільки в міжособистісному конфлікті. З озвученої на цій сесії інформації слідує, що на сьогодні завершене розслідування в кримінальному провадженні щодо можливих фінансових махінацій з бюджетними коштами в телерадіокомпанії «Тростянець». В цій справі два фігуранти – сам Дараган і приватний підприємець (прізвище не називалося – прим. редакції). Суть порушення полягає в тому, що, начебто у зговорі між цими людьми були підроблені документи по ремонту телевізійної апаратури. Насправді ж експертиза довела, що вказана апаратура навіть не вскривалася, ніяких ремонтів ніхто не проводив, а гроші за удаваний ремонт комунальним підприємством були заплачені підприємцю, після чого, їх, очевидно поділили.

Тому тут в першу чергу Дарагану, навіть незаконно звільненому, на сьогодні краще в цьому скандалі «спустити пару», аніж йти до кінця. Хоча невідомо, яким насправді буде подальший розвиток цієї історії.

Комментариев: 0
Добавить комментарий