На Сумщині люди можуть лишитися без пенсій та пошти через нову постанову Уряду

З 1 вересня змінюються правила виплати пенсій та держдопомоги.  Пенсіонерів мають перевести на банківські картки. У зв’язку зі зменшенням обсягів послуг, Укрпошта закриватиме сільські відділення. Чи зможуть пенсіонери користуватися банківськими карточками і жити без пошти ми дізнавалися у селі Уздиця Глухівської громади.

В Уздиці проживає 74 пенсіонери. Лише п’ятеро мають банківську карточку, на яку отримують пенсії. Щоб зняти гроші людям потрібно їхати до Глухова, а це 35 кілометрів. 
«Я вже три роки не була в Глухові. Мені туди і не треба було, бо все необхідне є тут в селі. А кому потрібно, той домовляється за машину, платить за бензин. Таксі, то взагалі 300 гривень коштує», – ділиться 71-річна Галина Тищенко.
Розраховуватися карткою у селі також ніде: терміналу немає ні на пошті, ні в місцевому магазині. Нині банкомати є лише в 4% населених пунктах. Натомість «Укрпошта» зберегла мережу з майже 11 тис. відділень. 

Така ситуація не тільки в Глухівський громаді, а й в усій області. Особливо це стосується сільської місцевості, де відсутні відділення банків, банкомати, термінали для сплати карткою в місцевих магазинах. Та й інтернет в багатьох селах працює нестабільно або й зовсім відсутній.  

«Влада продовжує ускладнювати пенсіонерам життя. Українські пенсії стають не лише мізерними, а й подекуди – важкодоступними. Пенсіонери не мають бути заручниками чергових експериментів влади», – говорить Валентин Добров, депутат Сумської обласної ради від партії «НАШ КРАЙ».
Представники політичної партії «НАШ КРАЙ» не лишаються осторонь проблем пенсіонерів. Зокрема, партійці вимагають від Уряду негайно скасувати цю Постанову.
Комментариев: 0
Добавить комментарий