У Тростянці за підозрою в отриманні хабара затримали керівника районної податкової інспекції

На Сумщині затримали керівника однієї з районних податкових інспекцій. За версією слідства, 31 травня він отримав хабар у сумі 1 тис. доларів. Про це розповіла речниця прокуратури Сумської області Наталя Науменко.


За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником однієї з районних податкових інспекцій Державної податкової служби Сумщини (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, керівник податкової інспекції вимагав від лікаря, власника медичного кабінету, 1 тис. доларів США за нестворення штучних перешкод у веденні бізнесу. Правоохоронці затримали фігуранта 31 травня 2021 року в порядку ст. 208 КК України в одному з райцентрів Сумщини поблизу місця роботи під час одержання всієї суми неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.


Протиправну діяльність особи припинено співробітниками Управління Служби безпеки України у Сумській області спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава, під процесуальним керівництвом прокуратури.

"Чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому повідомили про підозру. Наразі розглядається питання про відсторонення його від займаної посади та обрання йому запобіжного заходу", — говорить Н.Науменко.

Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Тимчасово виконуюча обов'язки речниці головного управління ДПС У Сумській області Тамара Шевченко сказала, що поки тривають слідчі дії, вони не коментують затримання свого співробітника.

Комментариев: 0
Добавить комментарий