Тростянецький мер Бова лаштується на виставку в Дубаї

Затверджуючи на останній 8-сесії сесії Тростянецької міськради Сумської області «Програму розвитку партнерства і міжнародної діяльності», міський голова Ю.Бова, поміж іншим, повідомив, що одним з перших його можливих міжнародних відряджень буде подорож в Об`єднані Арабські Емірати на виставку в Дубаї. 

Мер уточнив, що в міську раду на його ім`я з Кабміну вже надійшов лист, де зазначається, що в уряді обговорюються можливі напрямки співпраці в різних міжнародних проєктах. І серед них – «...ваша участь у виставці «Дубай-експо», яку відвідає офіційна делегація України» - повідомив на сесії Ю.Бова. 

Не маючи власної Програми, де б були прописані витрати з бюджету громади Тростянця на міжнародні відрядження посадовців, на цій сесії, очевидно, і було винесене питання щодо затвердження «Програми розвитку партнерства та міжнародної діяльності в Тростянецькій міській територіальній громаді на 2021-2023 роки». Як прокоментував на сесії сам мер, кошти потрібні «для своїх поїздок за кордон та зустрічей іноземних делегацій у себе».

  • Чартерами ніхто не літає. Наша задача – вчитися кращому досвіду. Тут невеликі кошти закладені – голосуємо, - попросив міський голова депутатів.

«Невеликими коштами» Юрій Бова називає 1 млн. 090 тис. грн. фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми. З них лише 20 тис. грн. – це кошти інших джерел, решта - з Тростянецького бюджету.

Через пандемію на коронавірус останній рік чиновники міськради не надто захоплювалися відрядженнями за кордон. Раніше частими були поїздки в польські міста Кожухов та Богухвала, відвідувала наша делегація центр зимових видів спорту в Чехії, співпрацювала з литовською компанією «NEVDA», німецькою "GLOBAL GREEN ENERGY". Були і інші закордонні відрядження. 

З одного боку, в міжнародній діяльності нічого хибного немає – протягом двох попередніх скликань Тростянецької міської ради подібні програми працювали і фінансувалися. Була б, як-то кажуть, користь громаді. Тільки ось з останнім у нас якраз і проблеми.

Комментариев: 0
Добавить комментарий