Фестиваль у Підопригорах пройде під егідою Міністерства культури України

До Дня прапору і Дня незалежності України в селищі Підопригори, що на Лебединщині Сумської області, щороку відбувається патріотичний мистецький фестиваль, який у мальовничому яру під відкритим небом збирає тисячі людей. Цього року захід пройде під егідою Міністерства культури України.  

Цей фестиваль збирає десятки тисяч глядачів з різних куточків країни. Гостей радують зірки української естради та місцеві виконавці. На мальовничій місцині панують пісні, гумор і драйв. Дитячі майданчики, фотозони, конкурс вишиванок, найсмачніший у світі борщ, дружнє спілкування і гімн України, який співають понад 150 тисяч людей одночасно.

  • Цей фестиваль є гордістю Сумщини. Кожного року він збирає дуже багато людей під відкритим нашим українським небом у мальовничому ярі біля селища Підопригори, що на моїй рідній Лебединщині. Приємно, що цього року підтримав проведення цього дійства і уряд, надавши йому статус загальнонаціонального – розповів під час нещодавного візиту на Лебединщину один із засновників всеукраїнського фестивалю Kvartal FEST, почесний громадянин м. Лебедин, генерал-полковник Владислав Бухарєв. 

Підтвердила включення цього щорічного фестивалю до програми уряду щодо відзначення Дня незалежності і народна депутатка України від партії «Слуга народу» Тетяна Рябуха. За результатом розгляду її депутатського звернення до Міністерства культури, стало включення щорічного фестивалю у Підопригорах до проекту плану заходів з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Доки національний оргкомітет працює над формуванням остаточного плану загальнодержавних заходів, в Сумській обласній раді вже вивчають пропозиції щодо прийняття рішення про утворення обласного оргкомітету з підготовки та проведенню фестивалю в с. Підопригори в рамках святкування Дня Державного прапора України та 30-ї річниці незалежності України.

Комментариев: 0
Добавить комментарий