Німецька благодійниця стала лауреатом Національного конкурсу за допомогу у розвитку Тростянця

Пра-пра-правнучка тростянецького цукрозаводчика Леопольда Кеніга - пані Sibylle Strack-Zimmermann, яка нині проживає в Німеччині, стала лауреатом Національного конкурсу «Благодійна Україна» за 2020 рік за меценатську допомогу в розвитку громади м.Тростянець Сумської області.

Пані Sibylle Strack-Zimmermann у Тростянці біля пам`ятника Леопольду Кенігу

Цей Всеукраїнський конкурс заснований Асоціацією благодійників України і раз на рік відзначає кращих меценатів нашої країни. Захід допомагає не тільки побачити, а й подякувати людям, які від чистого серця роблять добрі справи, допомагають ближнім людям і цілим громадам. 

До таких з повною відповідальністю можна віднести і громадянку Німеччини пані Sibylle Strack-Zimmermann. Чотири роки тому – у серпні 2017, вже у віці 70 років, вона вперше приїхала до Тростянця, що на Сумщині, щоб побувати на історичній батьківщині свого видатного предка – підприємця Леопольда Кеніга, який у далекому 19 столітті побудував тут рафінадне виробництво і інфраструктуру до нього. Завдяки цьому місто мало стрімкий економічний розвиток.

Жінка з першого погляду закохалась у ці місця. Стала частіше тут бувати. А ще – допомагати місту. Завдяки її фінансовій підтримці в акушерсько-гінекологічному відділенні Тростянецької лікарні з’явилося нове сучасне високоякісне обладнання – інкубатор новонароджених ОКМ 801. Вартість обладнання – 260 тисяч гривень. 

Наступного разу пані Сібілія перерахувала 6975 євро для придбання в міську публічну бібліотеку новинок української та зарубіжної літератури.

І ось в цьому році завдяки пра-пра-правнучці Кеніга в місцевому профтехліцеї від­к­рився сучасний клас газозварника. Меценатка надала власні 681,3 тис. грн.

За свої добрі справи пані Sibylle Strack-Zimmermann була включена в число номінантів Національного конкурсу «Благодійна Україна-2020» і стала переможницею в категорії «ДОПОМОГА З-ЗА КОРДОНУ». Крім неї в цій категорії ще троє меценатів - з Франції, Данії та США.

Загалом конкурсний комітет розглянув 1163 заявки, з яких Національна експертна рада визначила 25 найкращих благодійників в Україні.  Приємно, що серед них і тростянецька благодійниця пані Sibylle Strack-Zimmermann.

Комментариев: 0
Добавить комментарий