Тростянецький мер на сесії "заступився" за … бродячих собак

На останній 8-й сесії Тростянецької міської ради Сумської області, що відбулася кілька днів тому, відразу двоє учасників засідання порушили проблему з бродячими собаками, що вільно розгулюють по місту і навіть іноді нападають на людей.

  • Парки, дитячі майданчики і тротуари - це добре, але як по ним ходити, якщо скрізь бездомні агресивні зграї собак? Жителі Тростянця просять зробити притулок достойного рівня для кинутих тварин, - першою запропонувала депутатка Інна Слабоспицька.

На її думку будівництво притулку для тварин було б ідеальним варіантом вирішення проблеми. Тут би їх не тільки доглядали, стерилізували, а й підшукували їм нових господарів.

Ще один варіант того, як захистити людей, які бояться бездомних собак і водночас подарувати майбутнє тваринам, яких господарі викинули на вулицю, запропонував заступник міського голови Юрій Заяц.

  • Могла б наша міська рада профінансувати перевезення бродячих собак до Харкова, до тамтешнього притулку для безхатніх тварин. Кілька років тому ми вже співпрацювали з цією установою, - сказав заступник мера.

Але міський голова Ю.Бова обох зупинив.

  • Я вас розчарую. Не будемо ми в Харківський пітомник возити тростянецьких собак. Якщо говорити відверто, ми не впевнені, що з нашими собаками в Харкові будуть поводитися належно. Собака, вона теж жива істота. Тому давайте навчимося у нас з ними нормально поводитися. І не викидати куди-небуть і невідомо що з ними далі буде. Тому давайте Харків – закінчуємо. 

Порадив Бова депутатам «не фантазувати» і з приводу місцевого притулку.

  • Тільки на будівництво потрібно витратити не менше 1 млн. грн. Стільки ж доведеться витрачати в рік і на його утримання, - порахував міський голова.  

А як вихід, запропонував жити з бродячими псами ... в гармонії.

  • Так, собака може і вкусити. Але не треба самим їх чіпати. Діти повинні навчатися бути в середовищі з тваринами. Якщо вони цього не вміють робити, то завтра треба буде нам ізолюватися від … хрущів. Чи вивозити хрущів. 

Дивне порівняння потішило депутатів. Хоча багатьох і не задовольнило. Адже дедалі все частіше хазяями в місті стають не люди, а собаки. А тих, хто їх роблять безхатьками, влада навіть не притягує до адміністративної відповідальності. А варто було б за розповсюдження цуценят і кошенят. І розмір штрафу мав би бути разів у 5 більше, ніж вартість стерилізації.

До цього можна додати, що в бюджеті Тростянецької громади на 2021 рік закладено 100 тис. грн. на стерилізацію бродячих тварин. Однак всім зрозуміло, що від цього собак на вулицях і в скверах не поменшає. Як і ризику раптом бути тростянчанам покусаними.

Комментариев: 0
Добавить комментарий