У Тростянецькій міській лікарні ввели плату на 244 медичні послуги

На черговому засіданні виконкому Тростянецької міської ради, що на Сумщині, рішенням №311 від 13.05.2021 року затвердили тарифи на платні медичні послуги, які надає комунальний некомерційний заклад «Тростянецька міська лікарня».


Тепер всі огляди лікарями різних професій будуть платними. Найдорожче оцінений психіатричний медичний огляд – 131 грн., огляд лікаря-гінеколога обійдеться пацієнтці у 29 грн., довідка від нарколога – 22 грн. 70 коп. В ранг платних введені медичні огляди практично всіх лікарів окремих професій – терапевта, хірурга, офтальмолога, невропатолога, стоматолога, онколога, фтізіатра та інших.

Оновлені ставки і за медичні огляди кандидатів у водії – окрема плата за огляд з визначення групи крові та резус-фактора - 220 грн. 90 коп. і без такого – 189 грн. Залізничникам, яких у Тростянецькій громаді працює багато, під час проходження медогляду доведеться платити за послугу кожного медичного фахівця окремо. Загалом за повний пакет огляду працівнику сталевих магістралей доведеться заплатити 183 грн. 30 коп.

Також встановлена плата за лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненнями громадян, що надаються без направлення лікарів та за договорами із суб'єктами господарювання чи страховими організаціями. Платними стали і імунологічні та серологічні дослідження. Наприклад, визначення антитіл IgМ  до SARS-CoV-2 (методом ІФА) коштуватиме 280 грн. Платитимуть хворі і за фізіотерапевтичні процедури, як то сеанси електрофорезу (29 грн. 16 коп.), інгаляція через небулайзер (30 грн. 50 коп.). Не безкоштовними стали і процедури лікувальної гімнастики, оздоровчі масажі тощо.

І навіть за перебування батьків у стаціонарі у зв'язку з доглядом за хворою дитиною віком понад 6 років, теж доведеться доплачувати – 60 грн. Загалом, рішенням виконкому затверджені тарифи на 244 платні медичні послуги. 


То ж, тепер йдучи в міську Тростянецьку лікарню чи будь-який її філіал - на прийом до лікаря, процедуру чи за довідкою, людині треба не забувати мати в гаманці «кругленьку» суму грошей. 

Ось тільки ніде не вказано в рішенні міськвиконкому, в який саме спосіб людині доведеться оплачувати послугу – готівкою лікарю чи кожного разу йти в касу лікарні і платити за послугу. А ще – як все це  ув`язується зі ст. 49 Конституції України, відповідно до якої «кожен громадянин має право на медичну допомогу, яка в державних і комунальних закладах охорони здоров’я надається безоплатно».

Комментариев: 0
Добавить комментарий