Охтирська РДА про плюси і мінуси в дитячому харчуванні в школах громад району

Стан дитячого харчування в школах Охтирського району Сумської області обговорювали сьогодні на апаратній нараді в місцевій районній держадміністрації. Насамперед аналізували відсоток охоплення учнів гарячим харчуванням. Нараду провів голова РДА Леонід Клизуб.

Зазвичай, в школах намагаються довести до максимального показники  охоплення учнів гарячим харчуванням. По-перше, цього вимагає чинне законодавство України, що регламентує діяльність закладів освіти. Для цього існують нормативно-правові документи, вимоги санітарного законодавства. По-друге, показник харчування учнів в шкільних їдальнях свідчить про рівень турботи адміністрацій шкіл про здоров`я своїх вихованців. Тому, як правило, в школах намагаються харчування учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій довести до максимального показника і за рахунок цього решту класів теж підтягувати до достатньо високого рівня.  

Та попри наміри, далеко не скрізь можуть похвалитися відповідними результатами. Це підтвердила і озвучена на апаратній нараді інформація начальниці відділу молоді, спорту, освіти, культури, туризму та охорони здоров’я Охтирської райдержадміністраці Віри Сітало. За її словами, в закладах загальної середньої освіти Охтирського району охоплено гарячим харчуванням 8833 дитини, що становить 76,25% від загальної кількості дітей (11583). З них учнів 1-4 класів - 4703 чоловіки (92,37% від загальної кількості учнів 1-4 класів). Стовідсотково охоплені харчуванням учні 1-4 класів у Великописарівській селищній, Боромлянській, Грунській, Комишанській, Чернеччинській сільських радах, 98% охоплення складає у Чупахівській селищній раді, 96% - у Охтирській міській раді, 81,3% - Кириківській селищній раді, 56% - у Тростянецькій міській раді, це найгірший показник по району.

Окрім аналізу статистичних даних, на нараді обговорили і ряд проблемних, так би мовити, «тіньових гострих кутів» в харчуванні учнів шкіл та вихованців дитсадків по Великописарівській та Тростянецькій громадах. Зокрема, щодо якості продуктів харчування і сумнівних оборудок в їх постачанні до освітніх закладів Тростянецької громади. На останній шостій сесії Сумської обласної ради ця тема не просто активно обговорювалася. Було озвучено причетність до цього питання деяких близьких родичів Тростянецького міського голови Ю.Бови. Тому депутати підтримали проведення обласними прокуратурою, поліцією та управлінням Держпродспоживслужби перевірок щодо законності постачання продуктів харчування в освітні заклади Тростянецької громади.

Комментариев: 0
Добавить комментарий