Тростянецьким судом продовжено тримання під вартою підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП

За клопотанням Охтирської окружної прокуратури рішенням Тростянецького суду Сумської області 7 травня 2021 року водієві, який у стані сп’яніння скоїв смертельну ДТП між селом Станова і містом Тростянцем, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох наступних місяців - до 5 липня. Рішення прийняте з огляду на тяжкість пред’явленого обвинувачення, ризики ухилення від суду та незаконного впливу на свідків та потерпілих.

Поки що суд попереднього розглядає цю справу – аби дати законне право потерпілим подати цивільні позови, що необхідно зробити до початку розгляду справи по суті. Один з потерпілих, який нині перебуває на лікуванні, таке клопотання до суду вже подав.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 28 лютого цього року. Керуючи автомобілем на автодорозі між с.Станова та м. Тростянець Охтирського району, обвинувачений водій О.Цілуйко допустив виїзд в межі зустрічної смуги руху, в результаті чого зіткнувся із іншим автомобілем. У результаті ДТП один пасажир від отриманих травм помер на місці події, а обидва водії та інший пасажир отримали тілесні ушкодження.

Прокурор Сергій Жмурко повідомив, що за кваліфікацією даний злочин відноситься до категорії складих. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами), що спричинило смерть, а також іншому потерпілому тілесні ушкодження середньої тяжкості. За скоєне за цією статтею винуватцю загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох років.

Крім того, обтяжуючою обставиною є те, що в крові підозрюваного у скоєнні ДТП було зафіксовано 0,46 проміле алкоголю. Тобто він перебував за кермом у стані алкогольного сп`яніння. 

28 лютого підозрюваний був затриманий і до моменту попереднього розгляду справи в суді перебував під вартою в Сумському слідчому ізоляторі.

Розгляд справи по суті перенесено на 2 червня цього року.

Комментариев: 0
Добавить комментарий