Тростянеччина урочисто зустріла Воскресіння Христове

Cвято Пасхи Господньої в цьому році було особливим - таким його зробила вірусна епідемія. Попри це, на Тростянеччині святкові богослужіння в храмах відбулися. 

В ніч з 1 на 2 травня в культових спорудах району відбулися богослужіння з нагоди Світлого Христового Воскресіння. Священики звершували пасхальну вечірню, на другий день провели літургії і освячення пасок. Все відбувалося з дотримання карантинних вимог.

Напередодні всіх жителів громади у відеозверненні привітав благочинний Тростянецького округу протоієрей Олександр Карпець.  

В храмах під час служби перебувало не багато людей, віряни приходили, молилися, ставили свічки і вже на вулиці біля храму чекали головного дійства – освячення пасок.

В день Пасхи Господньої біля церков було багато правоохоронців - забезпечували публічну безпеку і порядок.

В цілому на Тростянеччині Великдень для більшості пройшов вдома, хоча й без освячення пасок, але з освяченими. В деяких пекарнях освячувалося борошно, з яких пекли паски, в деяких - освячувались паски перед тим, як їх розвозили по торговельним закладам.


В Боромлянській ОТГ напередодні свята сільська рада разом з церковнослужителями склали графік проїзду батюшки по вулицям, то ж жителі кожної з них мали змогу святити паски.

Комментариев: 0
Добавить комментарий