Перевіряючи дотримання карантину, на Тростянеччині роздають пам`ятки з профілактики COVID-19

Другий місяць поспіль Сумщина перебуває в «червоному» рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. З метою запобігання поширенню інфекції, на території Тростянецької та Боромлянскої ОТГ Сумської області проводиться посилений нагляд не лише за функціонуючими об’єктами сфери послуг, а також проводиться моніторинг тих об’єктів, які повинні були призупинити своє функціонування згідно рішення уряду. В рейдах беруть участь мобільні групи, до яких входять фахівці Тростянецького сектору державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, працівники поліції та представники місцевих ОТГ.

Перевірками охоплюються ринки, магазини по продажу продовольчих та непродовольчих товарів, заклади громадського харчування, перукарні, аптеки, АЗС, об’єкти побутового обслуговування населення та інші. На порушників складаються приписи.

Але, як розповів керівник Тростянецького сектору державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Охтирського  управління ГУ ДПСС в Сумській області Сергій Шаповал, головне під час рейдів не кількість складених протоколів і суми можливих штрафів.

  • Головним у своїм діях ми вважаємо переконувати людей обов`язково дотримуватися карантинних обмежень. Це запорука здоров`я людей. А щоб наша інформація не вивітрилася, ми людям роздаємо спеціальні виготовлені памятки, де розписані основні заходи з профілактики COVID-19, - говорить C.Шаповал.

Якщо ж говорити за порушеннями, то основними їх видами залишаються відсутність температурного скринінгу продавців магазинів з документуванням, відсутність в закладах нанесеного тимчасового маркування (розмітки) для перебування в черзі з дотриманням фізичної дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м. 


Комментариев: 0
Добавить комментарий