Мер Тростянця на критику відповів надемоціями і гомофобським хамством

Резонансні кількох останніх днів новини навколо мера Тростянця, що на Сумщині, буквально розривають інформаційний спокій Тростянця. Сумський тележурналіст Ю.Дараган повідомив про переслідування з боку Тростянецької влади. На прес-конференції в Охтирці сплив скандал навколо (не)законності тростянецьких «закритих сесій». А в самому Тростянці відразу три депутатські фракції оголосили меру Бові бойкот через постійні порушення тим регламенту і не прийшли у повному складі на чергове пленарне засідання.   

Юрій Бова відповів надемоціями, а його родич-депутат - ледь не матом. Сталося це на останньому пленарному засіданні 7-ї сесії міськради. Так, коли журналіст з місця для запрошених під час сесії задав навіть не меру і не депутату, а присутньому голові ветеранів АТО незручне питання щодо ставлення того до слів мера, який називає громадські організації «дармоїдами», що прозвучало на попередньому засіданні сесії, з місця в сесійному залі раптом закричав депутат Анатолій Вовк (тесть тростянецького мера): «Вийди, падлюка», «Це провокатор». 

Коли меру нагадали про публікації в соцмережах по охтирським подіям навколо законності закритих сесій і ситуації навколо басейна, то реакція була ще несподіванішою. Бова заявив, що писати догадки, це те ж саме, коли б він написав просто так про власні підозри у тому, що хтось … гей. І повторив це в різних словесних варіаціях кілька разів. 

«Я ж не пишу в газетах про це і таке інше. А ви на прес-конференції у голови Охтирської РДА питаєте, чи не в курсі він, що Бова десь там помагав комусь щось там оформить», - каже міський голова.

Дісталося і опозиційним депутатам. «До мене у них своя позиція. Не їхній я голова. Вони ж мали свого кандидата на міського голову і їм тепер треба показати свою позицію до іншого голови», - заявив мер і навіть покритикував вже давно не існуючий Опоблок.

Розрадою для Ю.Бови на сесії став хіба що факт виходу з фракції «Наш край» депутата Гребельного. Він навіть поспівчував опозиційному депутату, який, як сказав сам мер, поклав мандат, як протест «провокаційної діяльності своєї фракції і тепер з неї депутати тікають». Хоча насправді мотиви виходу депутата були побутові – на громадську роботу підприємцю просто не вистачає часу.

Що тут скажеш: емоції у владному просторі Тростянця зашкалюють. Потрібно заспокоїтись. Всім.

Комментариев: 0
Добавить комментарий