Депутати Сумської обласної ради збираються висловити недовіру губернатору Василю Хомі

Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду 6 протоколів за ознаками корупції щодо голови Сумської обласної державної адміністрації Василя Хоми, повідомлялось раніше. На сайті Зарічного районного суду була розміщена відповідна новина, що 20 квітня постановою суду усі 6 адміністративних матеріалів об’єднано в одне провадження під номером 591/2634/21. Судове засідання у справі призначено на 13 год. 30 хв. 06 травня 2021 року. Пише pravdasumy.com.ua 

Крім того, неодноразово у засобах масової інформації повідомлялось про корупцію на ремонті і будівництві доріг у області. Враховуючи усі масові проблеми області, пов’язані у тому числі з вищевказаним, депутати Сумської обласної ради ініціювали розгляд рішення “Про висловлення недовіри голові Сумської обласної державноїадміністрації Хомі В.В.” на сесії, яка відбудеться 28 квітня. З цим проектом рішення, який оприлюднено 21 квітня, можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Сумської обласної ради.

У проекті рішення згадано численні порушення статей Конституції, Закону “Про місцеве самоврядування” та Закону “Про місцеві державні адміністрації” губернатором Василем Хомою. Серед зазначеного і те, що "Василь Хома вдавався до шантажу, тиску та відкритих погроз щодо керівників комунальних підприємств".

“Крім того, головою Сумської обласної державної адміністрації Хомою В.В. допускається систематичне невиконання затверджених обласною радою програм та ігнорування її рішень і доручень. Так, незважаючи на численні зауваження постійних комісій обласної ради та розгляд питання на пленарному засіданні п’ятої сесії Сумської обласної ради, практично не виконується Програма розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2020-2023 роки.

Виконання Програми у 2020 році є незадовільним: перелік об’єктів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення не погоджений з постійними комісіями обласної ради, як це передбачено цільовою програмою, роботи не виконані у повному обсязі, не витримано відсоток спрямування коштів на комунальні дороги, не враховується думка органів місцевого самоврядування щодо розподілу коштів тощо. Систематично не дотримуються вимоги, визначені розділом 5 Програми щодо подання на розгляд та затвердження постійних комісій обласної ради.”

Фактично, губернатор має бути суб’єктом виконавчої влади, а натомість дозволяє собі не рахуватись з представниками громади Сумської області та перевищувати свої владні повноваження.

Тож, Сумська обласна рада готується розглянути питання щодо висловлення недовіри голові Сумської обласної державної адміністрації Хомі Василю Васильовичу і направити це рішення разом з результатами таємного голосування Президенту України Зеленському В.О. для прийняття рішення у встановленому законодавством порядку.

Цікаво, як відреагує на дану ситуацію Президент Володимир Зеленський, або ми знову побачимо чергову ситуацію із прикриванням “зручного” губернатора?!

Комментариев: 0
Добавить комментарий