Тростянецький мер Юрій Бова "спекулює на оборонних питаннях"

На одній з останніх сесій Тростянецької міської ради Сумської області, міський голова Ю.Бова запропонував депутатам посилити увагу до «оборонних питань» через введення в регламент міської ради норму проведення закритих сесійних пленарних засідань – без онлайн відео-трансляцій, не запрошуючи журналістів і представників громадськості. Тільки мер і депутати. І все для того, за словами мера, щоб убезпечити витік секретної інформації. 

  • Село Семереньки Тростянецької громади перебуває у 8 кілометрах від кордону з Росією. Ми фактично в зоні потенційного вторгнення, яке може бути на територію України в будь-який час. Тому ми повинні бути готові проводити ряд заходів щодо мобілізації зусиль по захисту нашого суверенітету, - говорив на сесії Ю.Бова. - Тому ніяких відео, ніяких там диктофонних записів і всього іншого під час закритого пленарного засідання не робиться. Навіть журналістами. Закрите засідання, це коли під розпис кожен депутат повідомляється про проведення сесії і про обов`язок не розповсюджувати цю інформацію, яка є із закритим доступом. І робиться лише одна диктофонна запис нашою прес-службою.

Наскільки це законно, доцільно і виправдано не тільки з «оборонної», так би мовити, точки зору, а й з позиції відкритості влади перед громадою, яка її обрала і утримує за свої податки, ми запитали у колеги Юрія Бови по посаді в раді на один рівень вищого – у голови Охтирської районної ради Сергія Кірічка.

  • Коли міський голова Тростянця Юрій Бова проводив сесію, де пропонував проводити «закриті пленарні засідання» задля оборонної безпеки, в його приймальні Тростянецький військовий комісар підполковник Швайкус залишив листа, в якому просив виділити їм 15 тисяч гривень для обладнання у місті Тростянець системи мобілізаційного оповіщення. І знаєте, що після сесії йому відповів Ю.Бова? Від відмовив у виділенні коштів? А те, що просив комісар, дійсно відповідало потребам у забезпеченні життєдіяльності населення в особливий період і захисту населення від можливої агресії. А тростянецький мер просто спекулює на оборонних питаннях, очевидно, розраховуючи використати максимальну «закритість» для вирішення питань, у розголошенні яких він не зацікавлений.
  • Чи Тростянецька це, чи Охтирська чи якась інша рада місцевого самоврядування, жодна з них не можуть бути власниками або користувачами якоїсь державної таємниці. Їм законом це не дано. Ці органи мають бути максимально прозорими і відкритими для своїх громад і їх мешканців, - прокоментував голова Охтирської райдержадміністрації Леонід Клизуб. – За державні таємниці відповідають зовсім інші державні органи.
Комментариев: 0
Добавить комментарий