На Тростянеччині за перший квартал п`яна їзда обернулася водіям штрафами на 296 тисяч гривень

Протягом першого кварталу 2021 року Тростянецьким судом Сумської області розглянуто 22 справи за фактами керування  автотранспортними засобами  у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. На 18 осіб накладені адміністративні стягнення, один протокол було повернуто для належного  оформлення. Відносно 4 водіїв провадження у справах судом було закрито на підставі відсутності події і складу адмінправопорушення. Розгляд 6 справ ще не завершено.


З розглянутих справ, 18 водіїв суд визнав винними у вчиненні правопорушення, передбаченого відповідною частиною статті 130 КУпАП, накладено штрафи на загальну суму 295 тис. 800 грн., з яких сплачено добровільно 51 тис. грн. При цьому, одночасно із накладенням штрафів 10 водіїв за рішенням суду були позбавлені прав керування транспортними засобами. Інші притягнуті до відповідальності водії не були позбавлені такого права, оскільки не отримували посвідчення водія або уже були позбавлені такого права.

5 водіїв вчиили повторне протягом року керування у стані сп’яніння або повторну відмову від проходження огляду після притягнення такого водія до відповідальності судом за статтею 130 КУпАП. За повторне вчинення правопорушення на них накладено штрафи за частинами 2 і 3 вказаної статті у сумі  20 400 грн. та 40 800 грн. відповідно.

Комментариев: 0
Добавить комментарий