На сесії Тростянецької міської ради не пройшло рішення з «особистим інтересом» міського голови

Справжня драма розігралася на третьому пленарному засіданні 7-ї сесії Тростянецької міської ради Сумської області, що відбулося минулого четверга – двічі мером Юрієм Бовою ставилося на голосування питання «Про фінансування соціальних проєктів», і двічі воно не набирало необхідної кількості голосів.

Вирішальним в цьому провалі стало те, що за нього не голосував сам міський голова Юрій Бова, а також двоє його близьких родичів-депутатів - син Руслан Бова і тесть Анатолій Вовк. Їхніх голосів вистачило б, щоб прийняти таке бажане для мерії рішення. Але всі троє мали конфлікт особистого інтересу до цього питання. А тому, по закону про запобігання корупції, вони не мали права голосувати. Ось і не вистачило голосів.

Фінансування соціальних проєктів в Тростянецькій громаді – питання вже давно дражливе для громадськості. Багато хто в місті знають, що це є така собі особиста «годівниця» родини мера, де роками «освоювалися» бюджетні гроші через підконтрольні громадські організації. Наприклад, на цій сесії планувалося виділити благодійному фонду «Доброта» 130 тис. грн. А мер Ю.Бова сам є одним із засновників цієї організації. Керівником іншої громадської організації – «Спорт Тростянеччини» - є син мера Руслан Бова. Він же є і начальником футбольної командм "ФК "Тростянець", під яку в міському бюджеті на цей рік передбачили понад 10 млн. грн. Фінансується з міського бюджету і скандально відома громадська організація «Січ», яка прославилася тим, що не пускала на сесії міської ради небажаних для мера депутатів Охтирської райради, а одного з них навіть труїла сльозогінним газом. По цьому факту порушена кримінальна справа.

Втім, причина неприйняття питання щодо фінансування соціальних проєктів не стільки в негативному суспільному резонансі, скільки в порушенні процедурних вимог. 

  • Один із проєктів був поданий і зареєстрований вже після завершення прийому заявок на конкурс соціальних проєктів, - прокоментувала депутатка від ОПЗЖ Оксана Заяц. - До того ж, конкурсна комісія провела засідання в день проведення сесії. Фізично ніхто не зміг ознайомитись із проєктом рішення.  


Та й доповідач – заступник міського голови В.Злепко, плутався в темі. Наприклад, ввів в оману депутатів з вказанням місця розташування Центру соціальних ініціатив, на ремонт якого на цій сесії також планувалося виділити 410 тис. грн. То називалося приміщення колишньої дитячої бібліотеки, потім – приміщення колишнього дитячого садочка «Малятко».

Мер на сесії перебував, мов у сказі. Агресивно коментував зауваження від представників опозиції. Погрожував в разі неприйняття рішення «повиселяти» з приміщень громадські організації, яких назвав дармоїдами, що «тільки просять гроші на зарплату і все. І максимум це носять вінки до пам`ятного знаку», - казав на сесії Юрій Бова.

А коли підійшла черга до голосування, мер двічі ставив рішення «Про фінансування соціальних проєктів», але воно так і не набрало потрібної кількості голосів - при необхідних 14 голосів "за", спочатку було 11, а потім - 13. Цього виявилося замало для прийняття рішення, проєкт якого тепер може знову з`явитися в порядку денному лише на наступній черговій сесії. А це не раніше середини травня.

Комментариев: 0
Добавить комментарий