Депутат Тростянецької міськради ініціює підвищення зарплат комунальникам

Вже на другому вряд пленарному засіданні 7-ї сесії Тростянецької міської ради Сумської області в сесійному залі порушується тема підвищення зарплат рядовим працівникам комунальної сфери громади. 

9 квітня на пленарному засіданні сесії таку пропозицію озвучив депутат Віталій Поляковський.  

  • Ці люди працюють вдень і вночі, в дощ і в сніг, часом в дуже некомфортних умовах, виконуючи брудну роботу, як то вигрібаючи сміття, змінюючи в канавах пориви давно прогнилих мереж. І при цьому вони отримують ледь не мінімалку - в середньому по 6 тисяч гривень, - каже депутат В.Поляковський. 

Кошти на підвищення зарплат запропонував  використати шляхом перерозподілу фінансування місцевого телеканалу ТРК «Тростянець», на який витрачається в рік біля 2 млн. грн. бюджетних грошей. На думку депутата ця установа цілком здатна сама заробляти на себе за рахунок реклами та угод по висвітленню діяльності різних структур. Проєкт рішення міської ради підтримує депутатська фракція «Наш край» та деякі інші. 

І ось через тиждень, 15 квітня, під час чергового пленарного засідання сесії Тростянецької міськради, як приклад бюджетоутворення, вже сам міський голова Юрій Бова згадує ідею депутата Поляковського зняти гроші з фінансування телебачення і спрямувати їх на зарплати комунальників. 

Віталій Поляковський вважає, що таке рішення було б справедливим і правильним, бо стосується простих людей. Більше того, першим, хто має його підтримати, це має бути сам міський голова Ю.Бова, у якого в місяць зарплати набігає до 42 тисяч. 

  • Аби він хоча б раз заліз в ту брудну яму із розваленим колектором і спробував, як там працюється людям кожного дня, то знав би, чи гідні вони жити на ті злиденні зарплати, які їм платить міська рада, - говорить депутат Віталій Поляковський.


Між тим рішення про підвищення зарплат рядовим комунальникам може бути реалізоване лише за умови, коли за нього проголосує більшість депутатів. В Тростянецькій міськраді більшість – це фракція партії «Сила людей», яку очолює сам міський голова. Однак на попередньому пленарному засіданні жоден із депутатів "Сили людей" не подав свого голосу за пропозицію перерозподілити кошти з утримання телерадіокомпанії на підвищення заробітних плат робітників комунальної сфери. Очевидно, для них піар важливіший за рівень життя комунальників.

Сам же депутат В.Поляковський переконаний, що зрештою більшість в міській раді таки стане на бік рядових робітників і прийме рішення, яким хоча б трішки поліпшить їхній рівень життя.

Комментариев: 0
Добавить комментарий