Комунальники Тростянця не дочекалися підвищення зарплат від міської влади

На останній 7-й сесії Тростянецької міської ради Сумської області найгучнішою темою стало обговорення пропозиції опозиційного депутата Віталія Поляковського припинити бюджетне фінансування місцевої телерадіокомпанії "Тростянець", а ці гроші спрямувати на підвищення зарплат комунальникам. Але ні міський голова, ні жоден депутат міськрадівської більшості з фракції "Сила людей" не дали жодного голосу за підвищення заробітних плат працівникам комунальної сфери.

   Опозиційні до Тростянецького мера депутати від партії "Наш край" ще до сесії мали тверде переконання, що сьогодні місцевий телеканал, на утримання якого з міського бюджету щороку витрачається біля 2 млн. грн., жителям громади не потрібен і не цікавий. Бо там суцільний піар лише однієї людини - міського голови Юрія Бови. 
   Натомість робітники комунальної сфери, які сьогодні обслуговують водомережі, каналізації, сміттєзвалища, які своє місто прибирають і озеленяють, отримують ледь не мінімальну зарплату - в середньому по 6 тисяч гривень. 

  • Ці люди працюють вдень і вночі, в дощ і в сніг, часом в дуже некомфортних умовах, виконуючи брудну роботу, як то вигрібаючи сміття, змінюючи в канавах пориви давно прогнилих мереж, - коментує депутат Віталій Поляковський. - Не соромно міському голові, у якого в місяць зарплати набігає до 42 тисяч? Аби він хоча б раз заліз в ту брудну яму із розваленим колектором і спробував, як там працюється людям кожного дня, то знав би, чи гідні вони виживати на ті злиденні зарплати, які їм платить міська рада.

   Депутат Поляковський вважає, що коли мер Юрій Бова хоче, щоб цей канал існував і його надалі піарив, то він з легкістю може собі дозволити його утримувати за власні кошти. Бо не бідна він сьогодні людина. І не дарма пишуть сьогодні засоби масової інформації, що Тростянецький мер входить у трійку найбагатших мерів нашої області. 

  • Чому сьогодні більшість людей в нашому місті і селах громади бідніють, а родина мера багатіє? Чому він для власної сім`ї купив автомобіль "Тойота" за 300 тисяч гривень, а службове авто для себе, вже за рахунок громади, купив за 1,3 мільйона? Бо то були кошти з власної кишені, а це наші з вами, - говорить далі опозиційний депутат. - Скажіть, чому наші з вами діти їдуть на заробітки, де тяжкою працею заробляють на життя своїх родин, а син мера сьогодні з легкістю за рік заробив біля 2,5 мільйона гривень? Тільки всього цього телеканал «Тростянець» не показує. В його передачах не почуєш критики міської влади, а тим більше мера. Хоча недоліків в утриманні міста дуже багато. Немає у місті нормальних доріг. Воду з крану не можна пити, бо через півроку шлунок заниє. Сьогодні в місті не знайдеш роботи, підприємства не відкриваються. Cкрізь завал. А міський голова з екрану комунального телебачення нам всім розповідає, як добре і гарно у Тростянецькій громаді людям живеться. 


На думку опозиційних депутатів, меру і його команді не хочеться втрачати такий ефективний, і що головне - беззатратний для них, важель впливу на свідомість людей, як місцеве телебачення. Тому жоден з 14 депутатів провладної в Тростянецькій міській раді фракції "Сила людей" і з ними міський голова Ю.Бова, не дали на сесії жодного голосу за пропозицію перерозподілити кошти з утримання телерадіокомпанії на підвищення заробітних плат робітникам комунальної сфери.

Комментариев: 0
Добавить комментарий