Всеукраїнський конкурс класичної музики «Чайковський Fest» цього року у Тростянці пройде дистанційно

Серед популярних мистецьких фестивалів, які повесні проходять в Сумській області, є Всеукраїнський конкурс класичної музики ім. П.І.Чайковського, який традиційно відбувається у Тростянці. 

В минулому році цей конкурс було скасовано – через карантин. Аби не наражати мистецький захід на черговий зрив, цього року організатори вирішили його провести дистанційно і у два тури. Відповідно до положення про III Всеукраїнський конкурс класичної музики ім. П.І.Чайковського, затверджений на засіданні Тростянецького міськвиконкому 31 березня цього року, перший тур проведуть в межах навчальних та мистецьких закладів. А під час другого – основного, який пройде 29-31 травня, прослуховування відбудуться дистанційно. Для участі у конкурсі учасникам необхідно до 23 травня на електронну адресу tchaikovsky-fest@ukr.net (з приміткою «на конкурс») надіслати одним листом заявку та копії свідоцтва про народження чи паспорта, якісне фото конкурсанта та квитанцію про плату внеску на участь у конкурсі.

Тростянець не випадково є місцем проведення Днів Чайковського, який проводиться вже понад сорок років вряд. Влітку далекого 1864 року, ще будучи студентом консерваторії, Петро Чайковський перебував у Тростянці на запрошення  князя Голіцина. Саме тут молодий Чайковський написав свій перший симфонічний твір - увертюру "Гроза" за мотивами драми О.Островського.

У Тростянці є пам`ятник великому композитору у повний зріст, його встановили у центральному парку, який також носить ім`я Петра Ілліча Чайковського.

Комментариев: 0
Добавить комментарий