Тростянецька поліція відкрила кримінальні провадження по перешкоджанню депутатській діяльності двом місцевим депутатам

7 квітня цього року Тростянецьким відділенням поліції Сумської області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження по факту перешкоджання депутатській діяльності двом депутатам Охтирської районної ради - В.І.Парталі та О.О.Курпілю. Обох не пустили на звіт Тростянецького міського голови Юрія Бови, що проходив в міському Будинку культури.

Конфлікт стався 20 березня у Тростянці, коли в міському будинку культури проходив звіт тростянецького мера Юрія Бови. Обоє депутати Охтирської районної ради про проведення заходу дізналися з сайту Тростянецької міськради, обрані виборцями Тростянецької громади. Крім того, Валерій Партала, як заступник голови Охтирської районної ради за службовими обов`язками займається питаннями розвитку територій виборчого округу. Тому обидва депутати мали підстави побувати на звіті міського голови. 

Але перед депутатами на дверях на вході стали активісти провладної в Тростянецькій міськраді партії «Сила людей». Зокрема, Галина Іговська, що називається, собою перекрила вхід до закладу, де проходив звіт мера.

  • Там вже обмежена кількість людей, які прийшли раніше. 250 чоловік вже є. Більше ми не можемо. Є карантинні норми і обмеження, - заявила жінка. 
  • Я маю законне право перебувати в будь-якому приміщенні підприємства комунальної власності на території свого виборчого округу. Тим більше, на заході органу влади, яку в Тростянці я теж представляю. Вам це відомо? - запитав заступник голови районної ради В.Партала у активістки.
  • Без коментарів, - відповіла пані Іговська.

Тепер же коментарі давати доведеться – слідчому поліції. І не тільки стосовно перешкоджання діяльності депутата В.І.Партали. Виявляється, того разу ще одного депутата Охтирської районної ради, обраного теж від Тростянецької громади, не пускали на звіт мера Тростянця – О.О.Курпіля. Обидва написали заяви до поліції, які, відповідно до закону, прийняли, зареєстрували і тепер по обом фактам проведуть досудові розслідування. 

До речі, Тростянецька поліція прийняла таке рішення не відразу – спочатку обом депутатам районної ради відмовили у внесенні відомостей про порушення до ЄРДР. Довелося В.Парталі та О.Курпілю звертатися із скаргою до Тростянецького суду. Феміда була на боці депутатів, кримінальні провадження таки відкрили. 

Якщо активістів «Сили людей» визнають винними у порушенні статті 351 «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради», то їх можуть покарати або штрафом від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Комментариев: 0
Добавить комментарий