Тростянецький мер Бова робить несподіваний крен в бік партії «За майбутнє»

Тростянецький міський голова Сумської області Юрій Бова на порозі чергового політичного «перефарбування». На це вказує неприховане його зближення з народним депутатом України від парламентської депутатської групи "Партія "За майбутнє" Ігорем Молотком. 

Кілька днів тому цей народний депутат не просто зустрівся з мером Тростянця. Бова влаштував йому теплу зустріч, спілкування з підконтрольним йому депутатським корпусом міської ради та адміністративно-керівним складом громади, особисто провів гостю екскурсію по визначним місцям Тростянця, показав стадіон, лікарню. 

А опісля на сайті Тростянецької міської ради з`явилися гучні реляції на адресу І.Ф.Молотка: «…Парламентар приїхав обговорити насущні проблеми Тростянецької громади», «… депутати звернулися до І.Молотка за дорученнями виборців з різних питань», «Народний депутат Ігор Федорович Молоток занотував кожну проблему, прийняв кілька звернень від депутатів, дав низку корисних консультацій і пообіцяв свою допомогу».


І це при тому, що в громаді доволі активно працює свій нардеп – Микола Задорожній, обраний по округу №162, до якого входить і Тростянецька ОТГ. Вже той факт, що Задорожній є представником президентської партії «Слуга народу», вказує на його значно більші, ніж у Молотка, можливості. І зробив Задорожній вже чимало - допоміг Ю.Бові у створенні потужної Тростянецькій ОТГ, лобіював фінансування побудови нового стадіону, переоснащення лікарні, контролює будівництво дороги від Сум до Охтирки, від Лебедина до Мезенівки, цього року залучив 1,3 млн. грн. на будівництво нового водогону в Тростянці протяжністю 2,2 кілометри. 

І раптом Бова не просто зав`язує дружбу з представником такої олігархічної партії, як "За майбутнє", він дає зрозуміти, що акцент лобіюванню інтересів Тростянецької громади у стінах парламенту виконуватиме саме І.Ф. Молоток. 

  • Протизаконного в таких зустрічах нічого немає. Але, думаю, інтерес у Юрія Бови не тільки в пошуках нових партнерів по реалізації тих чи інших проєктів. Очевидно, він шукає собі нову політичну партію національного масштабу для побудови власної кар`єри політика, бо "Сила людей" показала себе територіально малопотужною, з дуже низьким рейтингом підтримки електорату за виключенням Тростянця та ще кількох невеликих міст в Україні, - коментує народний депутат Микола Задорожній.  

І це правда. Для Юрія Бови депутатський мандат – давня мрія. Причому нездійсненна. У 2012 році він балотувався до парламенту від партії Наталії Королевської "Україна – Вперед!", набрав 14,7% і був лише третім, програвши Ірині Купрейчик (34,5%) та Григорію Дашутіну (31,7%). 

У 2014 році на дострокових парламентських виборах Ю.Бова вже балотувався від партії «Сила людей», у виборчому партійному списку був шостим. Тоді по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу «Сила людей» набрала мізер - 0,11% голосів виборців і до парламенту не пройшла.

Третій похід за депутатським мандатом у Ю.Бови був у 2019 році, теж на дострокових виборах.  Балотувався знову від політичної партії "Сила Людей", але вже по мажоритарному округу №162. Знову був третім з 13,8%. Виграв же вибори Микола Задорожній від партії «Слуга народу» (38,0%), другим був меценат з Києва Іван Лозовий (14,5%).

До нових виборів ще часу багато. Але, як бачимо, мер Тростянецької громади вирішив не чекати. І не виключено, що «топтатиме» стежку у велику політику під прапорами саме партії «За майбутнє». 

Стане Ю.Бова нарешті народним депутатом чи ні - наперед ніхто не скаже. А ось деякі громадські активісти у Тростянці застерігають, якби від такого "хитання" їхнього мера не програла громада. Бо в результаті можуть послабнути зв`язки з провладним народним депутатом, а у нового є свій виборчий округ, своя Шостка. І тоді громада може не отримати допомоги ні там, ні там.

Комментариев: 0
Добавить комментарий