Тростянецькі депутати попросили Президента покарати мера Бову за тринькання бюджетними грошима


Ідея апарату Тростянецької міської ради Сумської області пошикувати за рахунок своєї громади, простим людям не сподобалася. Придбання міськрадою наприкінці березня цього року наддорогого кросовера Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Premium за 1,29 млн. грн., викликало у жителів Тростянецької територіальної громади різкий гнів і обурення.

Соцмережі переповнені озлобленими постами пересічних громадян. Вікторія Бондар: "...Таке не обіцяли жителям громади. Оце так сюрприз!!!"; Руслан Довгопол: "Та давайте танк вже їм купимо...". 

Підтримала своїх виборців і частина місцевих депутатів. Семеро з них – І.Борисенко, В.Поляковський, О.Кетов, В.Бочкарьов, С.Гребельний, В.Партала, О.Курпіль - у вівторок підписали і направили Звернення до Президента України В.О.Зеленського.

“Ми, депутати, стурбовані, як сьогодні витрачаються кошти Тростянецької територіальної громади, головою якої є Юрій Бо­ва. Всі ми не раз від Вас чули і повністю підтримуємо, що в державі на сьогодні вкрай скрутне фінансове становище у зв’я­зку з короновірусною хворобою, з подіями на сході нашої країни.  Кожна копійка бюджетних коштів повинна використовуватись раціонально і з користю для людей. Але цього не розуміє голова Тростянецької територіальної громади Юрій Бова. Днями ним було одноосібно прийнято рішення щодо придбання   автомобіля То­йота вартістю 1,3 млн. грн. Між тим в автопарку міськради є два своїх службових автомобілі, ще 6 легкових автомобілів передані Тростянецькою районною радою після її ліквідації. 

Також вважаємо, що своїми діями міська ракда перевищила граничний ліміт витрат на придбання автомобіля від­повідно до п.2 пос­та­нови КМУ від 04.02. 2016 р.№102, де прописані ліміти на закупівлю службових автомобілів для органів влади

Ми вкрай обурені, як нераціонально використовуються кошти громади. За ці кошти можна було б зробити дорогу або прокласти водопровід, провести освітлення чи при­дбати необхідне обладнання для ковідної опорної центральної лікарні та багато чого іншого. Але ми бачимо власне комфортне життя Юрія Бови на першому плані.

Просимо Вас дати належну оцінку діям голови Тростянецької територіальної громади Юрію Бові та вплинути на цю ситуацію, яка склалася,” - зазначається у Зверненні депутатів до Глави держави.

Комментариев: 0
Добавить комментарий