Тростянецька мерія вразила виборців шаленим марнотратством. Містяни збирають підписи під скаргою до Президента України


Тростянецька міська рада Сумської області таки купила за бюджетні гроші омріяний міським головою Юрієм Бовою наддорогий елітний позашляховик для службових поїздок. 24 березня мером було підписано договір №052/03/21 про купівлю кросовера Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Premium за ціною 1,29 мільйона гривень. Про це повідомляється в системі «Прозорро».


Порівнюючи прайси автосалонів України очевидно, що автівку куплено явно задорого. Як пише сайти “Наші гроші”, у автосалонах Toyota RAV4 у такій конфігурації без додаткової комплектації можна було придбати автомобіль за 1,25 млн грн., у базовій же комплектації ця машина коштує 933 тис грн.

На торгах єдиним конкурентом переможця було ТОВ "Олімп-Моторс" Марії Гвоздьової, чия пропозиція була вищою на 1,5 тис грн. Власниками ТОВ "Артмотор" з Сум, у кого міська рада купила кросовер, є киянка Тетяна Акімова, росіянка Лариса Атапіна та росіянин Олексій Горбов, директор Іван Биков.
На одній з недавніх сесій Тростянецької міської ради, коли про купівлю нової автівки були ще лише чутки, група депутатів прямо зауважили меру: "Не можуть чиновники поводитися так безсовісно з коштами міського бюджету, по суті з коштами тростянчан".
Не підтримують Ю.Бову і жителі громади. Виборці розгнівані. Соціальні мережі переповнені  обуренням і сарказмом.
Вікторія Бондар: "...Таке не обіцяли жителям громади. Ось так сюрприз!!!".
Руслан Довгопол: "Та давайте танк вже йому купимо...".
Коли на одній з недавніх сесій міськради у мера запитали, навіщо для апарату купляється таке дороге авто, тим більше, що  при прийнятті бюджету на таку закупівлю гроші не закладалися, то мер Ю.Бова відповів з гумором: 
- На велосипеді в Київ не доїдеш, - сказав він.
- Це недопустимо. Для службових цілей можна обирати недорогі авто базової комплектації, - вважає депутат від партії “Наш край” Олександр Кетов. - І якби Бова справді турбувався за покращення умов роботи працівників апарату міськради, то купив би за ці гроші три автомобілі "Шкода" хорошої комплектації. А ще краще було б купити за ці гроші два автобуси, яких сьогодні не вистачає для автотранспорного обслуговування людей, особливо на маршрутах до віддалених сіл. 
Сьогодні частина обурених депутатів і активні виборці збирають підписи під скаргою до Президента України, де пояснюють необґрунтованість витрат Тростянецької мерії за рахунок коштів міського бюджету.
Тільки люди не вірять, що це подіє на “проєвропейського” мера і всю його команду з “Сили людей”, які шаленим марнотратством "дякують" виборцям за їхню любов і довіру.
Комментариев: 0
Добавить комментарий