Два роки слідство топчеться на місці в розслідуванні смертельної ДТП, що сталася під Тростянцем

30 березня 2019 року, сумчанка 1980 року народження, керуючи авто Toyota Rav4 здійснила наїзд на молоду жінку-пішохода 1995 р.н., яка від отриманих травм загинула на місці. Трапилась ДТП на виїзді з міста Тростянець Сумської області в бік обласного центру. Наступного дня загиблій мало б виповнитися 24 роки. 

Інна Вакула – водійка, яка вбила пішоходку, є дружиною працівника прокуратури Сумської області - Сергія Вакули, та донькою колишнього голови Охтирської РДА і бізнесмена - Віктора Сугака. Інна Вакула досі має статус свідка.

15 квітня 2019 року прес-служба прокуратури Сумської області повідомила, що проведення подальшого досудового розслідування доручено правоохоронним органам Харківської області. Що за цей час відбулося, нам розповів батько загиблої доньки - Роман Косяк 

"При ознайомленні з матеріалами кримінальної справи, ми дійшли висновку, що працівниками патрульної поліції Сумської області та СОГ ГУНП в Сумській області, яка складалась із працівників ГУНП в Сумській області, що прибула на місце пригоди, допущена службова халатність, що призвела до втрати речових доказів по справі а саме:

по-перше. - водійку, яка наїхала на нашу доньку, відпустили з місця ДТП не перевіривши на стан сп’яніння у належний спосіб. Освідування на стан сп’яніння водія, Вакулу І.В., відбулося через добу, що є грубим порушенням.

По-друге. працівниками патрульної поліції Сумської області та СОГ ГУНП в Сумській області, що прибули на місце пригоди, допущена службова халатність щодо збереження в належному стані речових доказів.

По-третє. Патрульна поліція Сумської області до цього часу, незважаючи на неодноразові звернення, не надала відео з бодікамер працівників патрульної поліції, що прибули на місце події і перебували на місці події під час оформлення ДТП.

У серпні 2019 року ми подали заяву про правопорушення вчинене працівниками ГУНП в Сумській області та Патрульної поліції Сумської області, з метою розслідування за наведеними в заяві фактами службової недбалості працівників патрульної поліції та працівників ГУНП у Сумській області. До цього часу всі протиправні дії працівників поліції не розслідуються. А на наші звернення було проведено «формальні» службові перевірки.

Київським районним судом міста Харкова (суддя Шаренко Світлана Леонідівна), 24.06.2020, розглянуто скаргу на дії слідчого у справі про ДТП, внаслідок якої загинула наша донька. Судом було задоволено нашу скаргу. Постанову слідчого, у частині відмови у призначенні комплексної експертизи, скасовано. Зобов'язано задовольнити клопотання та направити для проведення комплексної експертизи до зазначеної в клопотанні експертної установи.

Проте, не дивлячись на ухвалу – вона не виконана, тому що за день до розгляду справи, слідчий передав нашу справу в іншу експертну установу.

До цього часу експертиза не проведена по невідомим нам причинам. Справа знаходиться в м. Дніпро, хоча строк проведення експертиз обмежений 45 днями. На неодноразові звернення нашого адвоката щодо надання інформації про строки проведення експертизи – експертна установа відписується формальними підставами, відмовляючи в наданні інформації.

З повною відповідальністю стверджували та стверджуємо про те що розслідування нашої справи з самого початку було заангажованим, починаючи з того, що водійка зникла з місця пригоди, закінчуючи тим, що слідчий відмовив нам в призначенні комплексної експертизи та знаючи про наше клопотання – направив справу для проведення експертизи в іншу експертну установу! Чим можна обґрунтувати ці дії органу досудового слідства? Питання риторичне, але відповіді – ОДНОЗНАЧНАІ!!!

Ми не зупиняємось, ми наполягаємо та вимагаємо справедливості! Щоб людина, яка вбила нашу доньку понесла повну відповідальність за скоєний нею злочин! Її родинні зв’язки нас не зупинять.

Дякуємо всім хто підтримує нас та вірить в нас!"


Комментариев: 0
Добавить комментарий