Самоперевершення від боромлянського марафонця Сергія Проневича

21 березня на пляжі "Отрада" пройшов XII Одеський марафон "Самоперевершення". До речі, він став першим забігом в Україні на наддовгі дистанції в цьому році. І що найприємніше,  в ньому не тільки брав участь наш відомий бігун з Боромлі Сергій Проневич, а й переміг у своїй віковій, найсильнішій категорії.

Цей марафон назвали "Самоперевершення". Чому так? Організатори пояснили, що на таких довгих дистанціях спортсменам насамперед доводиться перемагати самих себе, коли долаєш кілометр за кілометром перемагаючи втому, біль, нервову напругу. І коли ти нарешті добігаєш до фінішу, то вже тільки за це стаєш гордим за себе, а вже потім і за зайняте місце. 
Згідно з регламентом були визначені наступні дистанції: 10, 21 та 42 кілометри. Бігове містечко і старт були розташовані на березі Чорного моря. Приємне враження склало у спортсменів гарна організація, злагоджена робота волонтерів, підтримка на трасі уболівальників. Погода видалася сонячна. Але різкий вітер і ще не зовсім прогріте повітря давали взнаки 

Загалом на всіх трьох дистанціях  у марафоні стартувало біля п`ятисот спортсменів. У забігу, крім нашого Сергія, брало участь ще двоє спортсменів з Сумщини - з Глухова та Сумського району.
Сам маршрут був прокладений по так званій "Трасі здоров'я". Втім, подолати її було не так вже й легко і добігти до кінця вдалося не всім. Маршрут був дуже складним з великою кількістю гірок і перепадом висот у 300 метрів. Саме це і відбирало найбільше сил.
-    Десь на 35-му кілометрі я відчув, наче ваги на ноги хтось накинув. Довелося терпіти до самого фінішу, - згадує спортсмен.  

Сергій Проневич фінішував серед перших, показавши в абсолюті шостий результат. У своїй віковій категорії від 18 до 29 років наш спортсмен показав найкращий результат - 42 кілометри він пробіг за 3 год. 8 хв. рівно. Цікаво, що всю дистанцію наш стаєр пробіг, обв`язаний прапором села Боромля, а коли перетинав фінішний ствір, то взяв його в руки і гордо підняв над головою. Патріотичний вчинок.  
-    Перемога, це щоденні тренування. На цих змаганнях я покращив свій особистий результат. Вдячний долі і підтримці людей, які допомагали готуватися до старту. Хочу подякувати Боромлянській сільській раді і її голові Василю Миколайовичу Романіці, директору ТДВ "Маяк" Василю Івановичу Мельнику, приватним підприємцям Ігорю Марченку, Сергію Федорко. Вони мені допомогли фінансами на поїздку, покривши витрати на проїзд, проживання, харчування і стартовий внесок.

Вітаємо спортсмена з Боромлі, перемоги якого безсумнівно посилюють інтерес людей до здорового способу життя і активної життєвої позиції. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий