Ковід атакує. Тростянеччина відповідає стартом вакцинування

За останні дві доби зараження на небезпечну інфекцію на Сумщині зафіксовано: 489 + 570. Це в рази більше, ніж зазвичай. Станом на ранок 19 березня у Сумській області виявлено 52863 випадки COVID-19. На Тростянеччині за весь час пандемії зафіксовано 1351 випадкок  захворювання на COVID-19, одужало 1293, померло - 20. На даний час хворіє 38 людей.

Нарешті на Тростянеччині почали прививати від коронавірусу. На минулому тижні зроблені перші 20 щеплень, на цьому – у середу - ще 40. На першому етапі вакцинуються працівники так званих ковідних лікарень, до якої належить і Тростянецька. 

Перше щеплення провели переважно медпрацівникам міської лікарні та центру первинної медичної допомоги. Вакцинацію проводила сертифікована медична бригада Охтирського центру первинної медичної допомоги, яка має право на щеплення вакциною Ковідшілд, зробленою в Індії за ліцензією AstraZeneca. Ця вакцина була закуплена урядом і передана в регіони.


Хто ж були ці перші добровольці? Серед них - головний лікар Тростянецької первинки Світлана Лобода, родина медиків Столяренків - Сергій Григорович, його син Володимир і невістка Маргарита та інші. Їх   переконувати у необхідності вакцинуватися потреби немає - ці люди самі кожен день стикаються з хворими на цей вірус, бачать, як їх переносять хворі, якими важкими можуть бути наслідки.

Крім медиків вакцинувалося четверо посадовців Тростянецької міської ради - заступники міського голови. Пояснюється такий факт дуже просто - один флакон вакцини розрахований на десятьох людей. У нас в першу вакцинацію було два флакони. 16 лікарів вакцинувалося і виник надлишок. Його треба було або утилізувати, що зараз часто трапляється, або тим надлишком вакцинувати добровольців з категорії публічних людей. Це дозволено наказом міністерства охорони здоров`я. Ось так і потрапили під вакцинування чотири чиновники міської ради.


Між тим, чекати особистого запрошення не треба нікому - бажаючи самі можуть записатися на вакцинування, такий список вже ведеться зокрема в реєстратурі міської лікарні. Кожного дня записують по кілька людей.

Комментариев: 0
Добавить комментарий