Епідеміологічні обмеження чи спроба узурпації влади?

Двічі протягом місяця депутати Охтирської районної ради Валерій Партала  та Олександр Курпіль не можуть  потрапити на сесію Тростянецької міської ради. Останнього разу невідомі застосували до депутата фізичну силу та сльозогінний газ. Чи припустимо це для міста яке позиціонує себе як європейське? Чи  не є це спробою узурпації влади та нехтуванням законодавства про місцеве самоврядування? Чому поліція кваліфікує подію як хуліганство, а не перешкоджання депутатської діяльності?


Саме на ці питання мають дати відповідь голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома та представники Національної поліції України в Сумській області відповідно до депутатського звернення голови фракції політичної партії «НАШ КРАЙ» в Сумській обласній раді Валерія Волкова.

«Відповідно до законодавства України, діяльність органів місцевого самоврядування має бути максимально відкритою і прозорою. На даний час у Тростянецький міській раді ми спостерігаємо фактичну узурпацію влади міським головою Юрієм Бовою та представниками політичної партії, яку він очолює на Сумщині «Сила людей» і пропагує європейські цінності. Важко уявити, щоб в європейській країні депутата місцевої ради, представника громади не пускали на засідання міської ради, валили на підлогу особи з невизначеними повноваженнями, а представники поліції за цим спостерігали. Це, на нашу думку, не європейські цінності. Це прикриття узурпації влади в місті Тростянець та неповага до місцевого самоврядування, як важливої інституції державної влади», - зазначається у зверненні.

Валерій Волков вважає, що місцеве самоврядування це важлива складова народовладдя і ніхто не має зневажати обраних депутатів. Особливо, коли самі є обранцями. Це неповага до виборців, до людей.

Представник політичної партії «НАШ КРАЙ» Валерій Волков вважає за необхідне перевірити законність дій міського голови м.Тростянець Ю.Бови щодо обмеженості доступу до сесійних засідань представників місцевого самоврядування відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», законність перебування у приміщенні Тростянецької міської ради осіб у камуфляжній формі і застосування сльозогінного газу до депутата районної ради Валерія Партали та чи відкрита справа щодо перешкоджання законній діяльності депутата місцевої ради. 

Тож облдержадміністрація і поліція мають дати відповідь на просте питання: чи діє в області Закон? 

Комментариев: 0
Добавить комментарий