Підозрюваного водія у скоєнні під Становою ДТП зі смертельним наслідком взято під варту

За клопотанням Охтирської місцевої прокуратури, рішенням Тростянецького суду 31-річному водієві, який скоїв смертельну ДТП, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Встановлено, що охтирський водій в той час перебував за кермом у п`яному стані.

2 березня 2021 року слідчий звернувся до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до мешканця Охтирського району.   

Своє клопотання мотивував тим, що слідчим відділенням розслідується кримінальне провадження відносно 31-річного чоловіка, який підозрюється у тому, що 28 лютого 2021 року на автодорозі між с. Станова та м. Тростянець, керуючи  автомобілем «ВАЗ 21063» у стані алкогольного сп’яніння, допустив виїзд в межі зустрічної смуги руху, в результаті чого зіткнувся із автомобілем марки «DАEWOO Nubira». У результаті ДТП один пасажир від отриманих травм помер на місці події, а обидва водії та інший пасажир отримали тілесні ушкодження, з якими були госпіталізовані.

28 лютого 2021 року водія, який підозрюється у спричиненні ДТП, було затримано та наступного дня йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

2 березня 2021 року слідчим суддею Линник О.С. задоволено клопотання слідчого, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою застосовано строком до 28 квітня 2021 року, без права внесення застави.

Рішення слідчого судді мотивовано доведенням прокурором обґрунтованості підозри у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення, а також ризиків можливого ухилення підозрюваного від органів досудового розслідування, впливу на потерпілих та інших способів неналежної процесуальної поведінки.


Комментариев: 0
Добавить комментарий