Через ухилення від явки до суду, наступного разу міського голову приведуть до нього під вартою

28 січня відбулось судове засідання в об’єднаній справі про адміністративне правопорушення міським головою Ю.Бовою, пов’язане з корупцією. У судове засідання вже вкотре не з‘явився cам міський голова, який в цей день перебував у Києві. Бова пообіцяв, що прийме участь у засіданні в режимі відеоконференції з одного із столичних судів. Але на зв`язок так і не з`явився. Не зробив він і іншого - не повідомив про причини неявки.

Попередньо Ю.Бова повідомляв Тростянецький суд, що 27 січня він перебуватиме у Києві, і сам попросив призначити судове засідання у режимі відеконференції із Північним апеляційним господарським судом або Господарським судом м.Києва. Проте забронювати майданчик для відеоконференцзв’язку за допомогою програми "Бронювання систем відеоконференцзв’язку" із судами, зазначеними у клопотанні міським головою було неможливо, оскільки 28 січня 2021 року у вказаних судах система використовуватиметься для проведення відеоконференцій на виконання ухвал інших судів.
Тому судом було призначено судове засідання у режимі відеоконференції з Солом’янським районним судом м.Києва, про що міський голова був повідомлений судом 27.01.2021 засобами телефонного зв’язку.

Прокурор просив відкласти судовий розгляд у зв’язку з неявкою посадовця, участь якого у засіданні є обов’язковою та застосувати до нього привід.
Захисник просив відкласти судове засідання, проти застосування приводу до останнього заперечив, припустив наявність поважних причин його неявки в засідання.          
Враховуючи те, що міський голова, будучи обізнаним про час і місце судового засідання у справі, не з‘явився на її розгляд, про причини своєї неявки суду не повідомив, суд розцінив даний факт, як ухилення від явки до суду.
Наступний судовий розгляд відкладено до 10 год. 30 хв. 29 січня 2021 року, а  самого Бову піддано приводу до суду.
Комментариев: 0
Добавить комментарий