Плата за воду і каналізацію зросте на 25%

На сайті Тростянецької міської ради виставили повідомлення щодо можливого підвищення тарифів на воду і водовідведення. Підрахунки такі, що водопостачання для людей подорожчає на 24,5%, а водовідведення - на 48,4%.
- Планується підняти вартість цих двох послуг разом до 55 грн. за кожен кубічний метр води, -  пояснила депутат Тростянецької міськради Оксана Заяц.
Міський голова Ю.Бова наступне підвищення місцевих комунальних тарифів теж пояснив - за його словами - це бажання ... самих людей. На останній сесії міськради, коли раптом заговорили про місцеві тарифи, він так і сказав:
- Населення не проти, щоб тарифи були обгрунтованими. Вони ж не кажуть: безплатно нам дайте. Дайте нам обгрунтовану ціну, - сказав Ю.Бова.
Тільки питання: вода після цього кращою буде? Чи водопроводи почнуть ремонтувати? Один з тростянчан так прокоментував намір мерії підняти тарифи: “Судячи з різниці тарифів на водопостачання і водовідведення, з кранів потече "Моршинська", а в каналізацію зливатиметься "Боржомі"...”.
Та якщо серйозно, то мають люди великий сумнів, що після підвищення вартості, якість послуг покращиться. Бо мають приклади минулих років - споживачі платять за воду і каналізацію, а "Тростянецькомунсервіс" за ці гроші купляє то  "Форд" для мера, то мікроавтобус для футболістів... 
Тому переважна більшість населення Тростянецької ОТГ проти підвищення місцевих тарифів. А громадські активісти вже ведуть роботу, аби цього не допустити. Так, в Єдиній системі місцевих петицій вже з`явилася петиція під назвою “Скасувати заплановане мерією підвищення тарифів для тростянчан!”.
Комментариев: 0
Добавить комментарий